Hilton DoubleTree, Room Mate Bruno en Park Centraal sluiten zich aan bij #GiveMe5

Auteur: Redactie
Events 16 november 2022
Hilton DoubleTree, Room Mate Bruno en Park Centraal sluiten zich aan bij #GiveMe5

Stichting The Present roept hotels in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op om zich in te zetten voor economisch daklozen. Deze groeiende groep mensen bevindt zich in een acute woonsituatie door een samenloop van omstandigheden, zoals faillissement, scheiding of het verlies van een baan.

Volgens The Present kunnen hotels een impactvolle bijdrage leveren. Daarom spoort ze middels haar project ‘GiveMe5’ hotels in grote steden aan om 5 kamers voor een periode van drie maanden beschikbaar te stellen. Het project werd onlangs beloond met de Omarmprijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee.

In de hoofdstad is GiveMe5 een groot succes: in navolging van onder andere Holiday Inn Express en Novotel heeft daar onlangs ook Hilton DoubleTree zich aangesloten. In Den Haag en Rotterdam stellen Park Centraal en Room Mate Bruno hun kamers beschikbaar. Hotelondernemers kunnen zich aansluiten hier.

Kamertje vrij? Zo maak je het verschil

Mede door de oplopende inflatie en woningcrisis groeit het aantal mensen met een acute woonsituatie gestaag. Er zijn nog niet genoeg structurele voorzieningen om deze groep economisch daklozen op te vangen. Voor hotels is het niet alleen een bijzondere manier om direct bij te dragen aan het leven van een economisch dakloze en aan de leefbaarheid van de stad; ook voor het hotel zelf zitten er directe voordelen aan verbonden. De deelnemende hotels ervaren dat het een positief effect heeft op hun werknemers. Zij zijn er trots op de inzet van hun werkplek en de directe impact die ze hiermee maken.

Wat betekent 'economisch dakloos'?

- Een economisch dakloze heeft een acute woonvraag die is ontstaan door levensveranderende gebeurtenissen als werkloosheid, ziekte of echtscheiding;

- Een economisch dakloze is (financieel) zelfredzaam;

- Zware psychische problematiek en verslaving zijn niet aan de orde.

Overig nieuws