Hilton goed toegankelijk voor mindervaliden

30 april 2015
Hilton goed toegankelijk voor mindervaliden

DoubleTree by Hilton Amsterdam CS heeft afgelopen week als eerste hotel in Amsterdam het internationale label van Uitgerust, Accessible+, ontvangen. Dit
label toont aan dat een hotel ook toegankelijk is voor gasten met een mobiliteitsbeperking. General Manager Caroline Receveur ontving het label uit handen van presentator, schrijver, theatermaker en oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond.

*Mindervaliden*
Ook één van de initiatiefneemsters van Uitgerust, Lies Verriet-Giesberts, was hierbij aanwezig. "Wij zijn heel blij en heel vereerd dat wij dit label mogen ontvangen!", aldus Caroline Receveur. DoubleTree by Hilton Amsterdam CS heeft 557 kamers, waarvan er maar liefst 27 aangepast zijn voor mindervaliden. "Ruim 15% van de recreërende gasten heeft een mobiliteitsbeperking. Deze mensen zijn vaak op zoek naar een accommodatie waar ze optimaal en zelfstandig kunnen genieten van een ontspannen en zorgeloos verblijf. Hotels met het label Uitgerust zijn toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor deze doelgroep", aldus Lies Verriet-Giesberts. Steeds meer organisaties maken zich tegenwoordig sterk voor een Toegankelijk Nederland. Zo wordt de stap voor de doelgroep om o.a. een hotel te vinden, steeds makkelijker!

Overig nieuws