Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

5 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Klik hier voor meer inspiratie en het programma.


Wereld PUUR: focus op duurzaamheid
Bij de wereld PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. De themawereld in hal 3 biedt een eigen programmering met een kleine 30 workshops, kookdemonstraties en presentaties. De Week van de Smaak trapt maandag af om 11.30 uur met de bekendmaking van het programma 2014. Kijk verder onder andere naar de toverkunsten met groenten van chef-kok Niven Kunz op woensdag 15 januari. 80/20 koken is de trend die hij heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Ontmoet ook de drie laatste winnaars van de titel Puurste restaurant van Nederland en woon hun praktijkdemonstratie bij op maandag van 12.00-12.45 uur. Op donderdag is er aandacht voor voedselverspilling in de wereld PUUR. Voedsel conserveren is de beste manier om dat tegen te gaan. Oude technieken als wecken leveren culinair interessante resultaten op. Kom kijken van 15.45-16.30 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel. De nationale titels zijn verdeeld zijn over vier categorieën. De wedstrijden gaan om 11.00 uur van start, de prijsuitreiking is van 16.30 tot 17.00.

Maandag: NK Chef-koks om de Gouden Koksmuts
Dinsdag: NK voor teams Leermeester-leerling om het Gouden Koksmes
Woensdag: NK Jonge koks, tot 25 jaar om het Zilveren Koksmes
Donderdag: NK Leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes

Duurzame catering
Op de wereld INNOVEER passeren de nieuwe trends in de horeca. Zo vertelt We Canteen over de mogelijkheden van lokale en duurzame catering binnen bedrijven en instellingen. Deze presentatie is op woensdag van 14.00 tot 14.45 uur. Op donderdag, zelfde tijd, een les over innovatie in cateringconcepten op de campus en op school.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. (Circa 150 restaurants zijn genomineerd, in twee prijsklassen). De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: