Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

5 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Klik hier voor meer inspiratie en het programma.


Wereld PUUR: focus op duurzaamheid
Bij de wereld PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. De themawereld in hal 3 biedt een eigen programmering met een kleine 30 workshops, kookdemonstraties en presentaties. De Week van de Smaak trapt maandag af om 11.30 uur met de bekendmaking van het programma 2014. Kijk verder onder andere naar de toverkunsten met groenten van chef-kok Niven Kunz op woensdag 15 januari. 80/20 koken is de trend die hij heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Ontmoet ook de drie laatste winnaars van de titel Puurste restaurant van Nederland en woon hun praktijkdemonstratie bij op maandag van 12.00-12.45 uur. Op donderdag is er aandacht voor voedselverspilling in de wereld PUUR. Voedsel conserveren is de beste manier om dat tegen te gaan. Oude technieken als wecken leveren culinair interessante resultaten op. Kom kijken van 15.45-16.30 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel. De nationale titels zijn verdeeld zijn over vier categorieën. De wedstrijden gaan om 11.00 uur van start, de prijsuitreiking is van 16.30 tot 17.00.

Maandag: NK Chef-koks om de Gouden Koksmuts
Dinsdag: NK voor teams Leermeester-leerling om het Gouden Koksmes
Woensdag: NK Jonge koks, tot 25 jaar om het Zilveren Koksmes
Donderdag: NK Leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes

Duurzame catering
Op de wereld INNOVEER passeren de nieuwe trends in de horeca. Zo vertelt We Canteen over de mogelijkheden van lokale en duurzame catering binnen bedrijven en instellingen. Deze presentatie is op woensdag van 14.00 tot 14.45 uur. Op donderdag, zelfde tijd, een les over innovatie in cateringconcepten op de campus en op school.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. (Circa 150 restaurants zijn genomineerd, in twee prijsklassen). De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019

09.17 De sponsoren zijn druk bezig met het opbouwen van de stands. De gezonde spanning stijgt. Over ruim een uur is de officiële opening. Volg HotelTech 2019 via deze liveblog. ...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: