Hospitality Innovation Summit 2016

23 september 2016 | Thijs Jacobs

Hotelschool The Hague organiseert van 10-13 oktober 2016 voor het derde jaar op rij de Hospitality Innovation Summit, een internationale Student Challenge op de campus in Amsterdam. Tijdens dit evenement krijgen studenten van diverse hotelscholen wereldwijd de kans van hun leven; samenwerken aan een case voor Schiphol en deze presenteren aan groep van internationaal gerenommeerde CEO’s uit de hospitality industrie.

De 11 internationale hotelscholen worden ieder vertegenwoordigd door 3 uitverkozen studenten. Deze studenten krijgen een uitdagend vraagstuk voorgelegd. Van de studenten wordt verwacht dat zij een vertaalslag maken van de nieuwste ontwikkelingen in de industrie en deze toepassen op de case. De CEO’s zullen de studenten inhoudelijke vragen stellen en het concept beoordelen om vervolgens een winnaar uit te roepen.

Naast de case worden tijdens de Hospitality Innovation Summit ook onder andere de nieuwste trends in hospitality gepresenteerd.

De participerende hotelscholen zijn:

·         Les Roches (Zwitserland)

·         Florida International University (USA)

·         Emirates Academy (Dubai)

·         Haaga Helia (Finland)

·         Hoge Hotelschool Maastricht (Nederland)

·         National Kaohsiung University of Hospitality and Tourism (Taiwan)

·         AIMS (India)

·         Hong Kong Polytechnic University (Hong Kong)

·         Institut de tourisme et d'hôtellerie du Québec (Canada)

·         Shannon College of Hotel Management (Ierland)

·         Hotelschool The Hague (Nederland)

De aanwezige top CEO's en Presidents zijn:

·         Puneet Chhatwal, Steigenberger Hotel Group

·         Daniel Ruff, Wyndham Hotel Group

·         Wolfgang M. Neumann, Rezidor Hotel Group

·         Carmen Hui, Host Hotels & Resorts

·         Satya Anand, Marriott International

·         Peter Penev, Hyatt Hotels Corporation

·         Roeland Vos, Belmond

·         Philippe Bijaoui, InterContinental Hotels Group

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: