Hotel biedt oplaadpunten voor auto's

2 april 2014
Hotel biedt oplaadpunten voor auto's

Golden Tulip Hotel Central in 's Hertogenbosch breidt haar service uit met 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Een service die voor een toenemend aantal gasten van belang is, getuige
de opkomst van de electrische en hybride auto. De oplaadpunten bevinden zich in de garage van het hotel. Het hotel beschikt over twee nieuwe laadpunten, die beiden beschikken over een eigen kabel. De oplaadpunten zijn enkel beschikbaar voor gasten van het hotel en moeten van te voren gereserveerd worden.

*Duurzaamheid*
De twee oplaadpunten zijn geplaatst in het kader van de visie op duurzaamheid waarvoor het hotel in 2012 al de Gouden Greenkey in ontvangst nam. Ook is het in één lijn met het Bossche Energieconvenant, een convenant waarbij verschillende Bossche bedrijven, waaronder het hotel, de handen ineen slaan voor een duurzame en betrouwbare energievoorziening.

*Gouden Greenkey*
Naast de oplaadpunten heeft Golden Tulip Hotel Central zich afgelopen jaar verder duurzaam ingezet zodat het ook in 2014 weer aan de Gouden Greenkey voorwaarden voldoet. Zo is de verwarming in gebouwdelen gesplitst van het hotel, waardoor deze 10°C lager kan worden ingesteld. Ook zijn de gloeilampen in de vijf antieke Belgische Kronen in de brasserie vervangen door LED-verlichting. Deze aanpassingen zijn slechts een onderdeel van de innovatieve en duurzame koers die Golden Tulip Hotel Central heeft uitgezet. “We proberen met ons mooie familiebedrijf uit 1905 steeds weer een van de pioniers te zijn op diverse technische- of milieubewuste gebieden; het goede van het verleden combineren met leuke, goede dingen van nu”, aldus Karin Rademaker, directeur bij Hotel Central.

*Fietsen*
Een andere mooie toevoeging aan het hotel zijn de oplaadpunten voor elektrische fietsen, ideaal voor de gasten die speciaal reserveren bij Golden Tulip Hotel Central voor een van de speciale fietsarrangementen en fietsroutes. Dit jaar staat het thema Fietsen centraal volgens het NBTC. Hotel Central heeft daarom samen met drie andere Golden Tulip Hotels een bijzondere fietsroute uitgezet.

*Renovatie*
Eind 2013 heeft Golden Tulip Hotel Central haar meeting zalen volledig gerenoveerd en vernieuwd waarbij innovatie hoog in het vaandel stond. In de kleine zalen zijn interactieve schermen aanwezig die een extra dimensie toevoegen aan een presentatie. Daarbij kan de interactie binnen de groep meteen vast gelegd worden. Golden Tulip Hotel Central won vorig jaar de Golden Tulip Hotel of the Year 2013 award.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws