Hotel de Zwaan in Delden overgenomen door Van Berkel Hospitality

Auteur: David Bakker
Mensen Overname 28 juni 2019
Hotel de Zwaan in Delden overgenomen door Van Berkel Hospitality

Per 1 september 2019 wordt de sleutel van Hotel de Zwaan in Delden overgedragen aan Van Berkel Hospitality.

Na bijna 8 jaar met veel ziel en zaligheid het hotel te hebben gerund, nemen Katja en Martijn ten Broeke afscheid van hun geliefde hotel. “We stonden aan de vooravond van een grote investering in de Zwaan, wat zou betekenen dat wij ons weer voor een periode van zeker 10 jaar moeten committeren om dat rendabel te laten zijn. Daarnaast hebben we mooie resultaten bereikt in de afgelopen 8 jaar. De kaart is verbeterd, het hotel is opgeknapt en het terras uitgebreid. Er staat een goed team, De Zwaan is klaar voor een nieuwe stap. Ook al is het met pijn in ons hart, wij dragen het met vertrouwen over aan Alco en Evelyn van Berkel die voornemens zijn De Zwaan met dezelfde passie en toewijding voort te zetten zoals wij dat de afgelopen jaren hebben gedaan. De volgende stap is bij hen in professionele handen.”

De Zwaan een begrip

Alco en Evelyn van Berkel geven aan erg blij te zijn dat zij Hotel de Zwaan kunnen toevoegen aan Van Berkel Hospitality, waar ook Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en Oranjerie Ruurlo in Ruurlo onder vallen. Alco van Berkel: “Hotel de Zwaan is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in Delden, Twente en ver daarbuiten. Wij beschouwen De Zwaan als de toegang naar Twickel en als ‘de huiskamer’ van Delden. Wij willen het toegankelijk houden voor het grote publiek, met een kwalitatieve menukaart waar de meest gangbare en streekgebonden gerechten op te vinden zijn.” Authenticiteit behouden Evelyn van Berkel: “Samen met Stichting Twickel, die pandeigenaar is van Hotel de Zwaan, maken wij de komende tijd een plan om De Zwaan weer in een nieuw jasje te steken. De authenticiteit van het eeuwenoude hotel willen wij graag behouden en waar mogelijk in ere herstellen. Daarnaast zijn er eigentijdse aanpassingen nodig om weer aan de wensen en eisen van deze tijd te voldoen. Het echtpaar Van Berkel wordt niet zelf het gezicht van De Zwaan. Er zijn gesprekken gaande met potentiële bedrijfsleiders, maar geïnteresseerden kunnen zich nog melden via mail personeelszaken@carelshaven.nl.

Van Berkel Hospitality

Hotel de Zwaan is inmiddels het derde bedrijf onder de vlag van Van Berkel Hospitality. Vijf jaar geleden mbegonnen dertigers Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden. Na vijf jaren van verbouwen en investeren hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen naar de 21 ste eeuw. Sinds 2017 exploiteren zij Oranjerie Ruurlo in Ruurlo, dat naast museum-restaurant voor Museum MORE | Kasteel Ruurlo ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek.

Overig nieuws