Hotel Des Indes en het Mauritshuis

24 juni 2014
Hotel Des Indes en het Mauritshuis

‘Meisje met de Parel’ is weer thuis na haar succesvolle wereldtournee. Hotel Des Indes viert haar terugkeer en de heropening van het Mauritshuis met feestelijke promoties. Het museum
aan de Hofvijver in Den Haag is de afgelopen twee jaar volledig gerenoveerd en uitgebreid.

*Promoties*
Vanaf vrijdagavond 27 juni is de wereldberoemde collectie van het Mauritshuis in Den Haag weer zichtbaar voor het publiek. Om dit te vieren heeft Hotel Des Indes in samenwerking met het Mauritshuis een aantal exclusieve promoties samengesteld voor de (inter)nationale bezoekers van Den Haag.

*Ondergrondse foyer*
Na een verbouwing van twee jaar gaan de sierlijke hekken aan het voorplein open en betreden bezoekers het museum via de nieuwe ondergrondse foyer. Het museum is qua ruimte flink vergroot en beschikt over een centraal geplaatste museumshop en brasserie, een ruime educatieve Kunstwerkplaats, een extra tentoonstellingsruimte en een zaal voor evenementen. Door de renovatie ligt het uiterlijk van het oude gebouw dichter bij het oorspronkelijke ontwerp van de zeventiende-eeuwse architect Jacob van Campen. Het nieuwe gedeelte van het museum is een ontwerp van Hans van Heeswijk.

*Samenwerking*
“Een samenwerking tussen de oorspronkelijke stadspaleizen is voor de hand liggend; we zijn bijna overburen en vervullen beide een prominente rol in de stad”, aldus Rem Bastiaens, Hotel Manager Hotel Des Indes. “We zijn blij dat het meisje weer veilig terug is in het Mauritshuis. Den Haag mag trots zijn op een museum van wereldniveau!”

*Feestelijke promoties*
Gasten kunnen tot eind september genieten van een 3-gangen Mauritshuis High Tea, in- of exclusief entreetickets voor het beroemde Haagse museum. De eerste gang bestaat uit culinaire koude gerechtjes, gevolgd door scones uit eigen patisserie en tot slot een etagère met zoete lekkernijen inclusief een speciaal Mauritshuis gebakje, huisgemaakt door onze patissier. Deze speciale versie van de befaamde High Tea wordt geserveerd met Thieme’s Echte Thee of een verfrissende, huisgemaakte ijsthee.

Ook komt de bekende succesformule ‘DesIntroduce’ met speciale Mauritshuis avonden. Op donderdagavond kunnen gasten rustig meesterwerken als ‘Meisje met de parel’ en ‘Het puttertje’ bewonderen met een multimediatour. Aansluitend wordt er een 3-gangen diner geserveerd in de Des Indes Lounge, dat sinds begin juni een nieuw, toegankelijker concept hanteert.

*High Tea*
Bezoekers van het Mauritshuis kunnen op vertoon van hun entreeticket in de hele openingsperiode gebruik maken van de speciale Mauritshuis High Tea en het 3-gangen Des Indes Lounge menu voor een speciale prijs.

Voor wie er een weekendje Den Haag van wil maken heeft Hotel Des Indes een uniek arrangement samengesteld. Gasten kunnen het Mauritshuis arrangement boeken bij het Haagse vijfsterrenhotel, inclusief ontbijt, entreetickets en een leuke herinnering aan het bezoek.
Alle promoties zijn geldig van 28 juni tot en met 30 september 2014. Het kamerarrangement is geldig tot en met 31 december 2014, op basis van beschikbaarheid.

Overig nieuws