Hotel gesloten vanwege illegale prostitutie

22 december 2014
Hotel gesloten vanwege illegale prostitutie

De gemeente Utrecht gaat het Economy Hotel aan de Balijelaan sluiten; de bestuursrechter van rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag in een
voorlopige voorziening beslist dat de gemeente deze mogelijkheid krijgt. De exploitant van het hotel was daarentegen fel gekant tegen een sluiting en was juist naar de rechter gestapt om een sluiting door de gemeente tegen te gaan. De gemeente wil het hotel immers sluiten, aangezien er illegale prostitutie zou plaatsvinden in dit hotel.

*Openbare orde*
De openbare orde wordt verstoord door de illegale prostitutie en daarom is het verboden in het hotel. Een inspecteur van de gemeente maakte in het geheim een afspraak met een illegale prostituee in het hotel. Eenmaal op de kamer, maakte hij zijn werkelijke identiteit bekend. Er waren aanwijzingen dat er meer gevallen van illegale prostitutie in het hotel waren.

*Niet op de hoogte*
De exploitant was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de prostitutiegevallen. Toch had hij het kunnen weten, oordeelde de rechter. Er waren immers genoeg signalen om een oogje in het zeil te houden. Er was bijv oorbeeld geen leidinggevende aanwezig in het hotel, maar slechts toezicht via camera's vanuit een andere vestiging van het hotel. Het hotel was voordat de huidige exploitant het roer overnam al in beeld als locatie voor illegale prostitutie. De camera was bovendien niet goed ingesteld: soms was de camera niet op de ingang gericht, of was de leidinggevende niet ingelogd, waardoor hij geen camerabeelden kon zien. Ook konden inspecteurs vaak niet online meekijken, hetgeen wel deel uitmaakte van de afspraken.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws