Hotel Okura Amsterdam dicht: alleen slapen is niet genoeg

Auteur: redactie
Corona 16 december 2020
Hotel Okura Amsterdam dicht: alleen slapen is niet genoeg

Het Okura Hotel in Amsterdam heeft vanwege de harde lockdown de deuren moeten sluiten. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, waarbij hotels in het hotelrestaurant geen eten en drinken meer mogen serveren aan de gasten, vindt het hotel het niet meer passend om het hotel geopend te houden. De beleving waarnaar het hotel streeft, kan op deze manier niet geboden worden aan de gasten, zo lezen we op de website van NH Nieuws.

Wel take-away voor niet-hotelgasten

Het hotel draaide al langere tijd met een kleine bezetting, maar door het wegvallen van de vier restaurants, maar ook het zwembad en de spa, kunnen er enkel kamers aangeboden worden. In het Okura is ook toprestaurant Ciel Bleu gevestigd, net als de twee Japanse restaurants Yamazato en Sazanka. De restaurants gaan overigens wel door met het bereiden van take-away-pakketten, bedoeld voor niet-hotelgasten.

Inmiddels beraden veel hotels zich op een tijdelijke sluiting vanwege het aantal annuleringen na de persconferentie van premier Rutte, waarbij hij de harde lockdown aankondigde.

Overig nieuws