Hotel&Innovatie; de nieuwe special van Hospitality Management

Auteur: Redactie
17 november 2022
Hotel&Innovatie; de nieuwe special van Hospitality Management

Elk moment valt bij iedere hotelier in Nederland de gloednieuwe special Hotel&Innovatie  op de deurmat. Hotel&Innovatie is een gloednieuwe speciale uitgave van Hospitality Managent waarin innovaties binnen de hotelsector centraal staan.

Vandaar dat Hans Meyer de cover siert. Innovatie zit hem in het DNA. Hij zette immers met citizenM en Zoku twee succesvolle hotelconcepten in de markt die zich beiden ontwikkelde tot internationale hotelketens. Volgend jaar opent Zoku in Parijs het vierde hotel. Maar Meyer kijkt verder. Hij ziet de kantoormarkt veranderen en ziet daarin kans voor de hospitalitysector. Hoe hij dat voor zich ziet lees je in het uitgebreide interview.

Dr. Alexander Schmidt is lector Technologie Innovatie aan Hotelschool The Hague en screef speciaal voor deze uitgave over de rol die disruptieve factoren in de hospitalitybranche hebben op innovatiekracht van de sector. “Om succesvol te zijn moeten horecabedrijven begrijpen wat disruptieve innovatie is.”

Six Senses Svart

In 2024 opent in Noorwegen het eerste energie-positieve hotel ter wereld. Het ringvormige Six Senses Svart wordt het eerste volledig CO2-neutrale en emissievrije resort. Het hotel telt 94 kamers. Iedere hotelkamer wordt uitgerust met de zogeheten Svart Touch: een contactloze technologie die zich aanpast aan de gemoedstoestand van de gasten. Er zal ook een Svart Design Lab zijn, dat zal fungeren als een broedplaats voor innovatie en onderwijs en laat zien hoe nieuwe technologieën de hotelsector dichter bij CO2-neutraliteit kunnen brengen als onderdeel van een ‘cradle-to-cradle’ gastvrijheidsaanbod.

In een rondetafelgepsrek met architecten Robert Mulder en Helge Docters van Leeuwen vertelt hotelier Rob van der Valk hoe hij het proces van bouwtekening tot de opening van het hotel heeft ervaren. Begin 2023 opent de ondernemer zijn Van der Valk Hotel Delft A4. Het hotel telt 142 kamers, een à la carte restaurant met terras aan het water, ruime faciliteiten voor congressen en evenementen en 360 parkeerplaatsen.

Verder hebben we ook in deze uitgaven een dossier opgenomen. Dit keer het Dossier Financieren. Het zijn niet de makkelijkste tijden om financieringen rond te krijgen. In dit dossier maken we het leggen van de financieringspuzzel inzichtelijk en laten we experts aan het woord over waar je aan moet voldoen en waar je als hotelier op moet letten.

Kortom: houd de brievenbus in de gaten! Kunt u niet wachten? Dan is Hotel&Innovatie hier te downloaden.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws