Van der Valk bouwt nieuw 'nest' langs A4

Auteur: Redactie
Van der Valk bouwt nieuw 'nest' langs A4

Pal naast afslag 12 van rijksweg A4, in de kom van Delft, Rijswijk en Den Haag-Zuid maar nog net in Midden-Delfland, is Van der Valk geland en bouwt hier een nieuwe vestiging; Van der Valk Hotel Delft A4. In mei dit start de bouw van dit markante hotel. Het hotel wordt ontwikkeld en gerund door de vierde generatie familie Van der Valk. Medio september 2022 opent deze nieuwste aanwinst van Van der Valk haar deuren.

Ter Steege Bouw Vastgoed realiseert het nieuwe hotelgebouw. Het gebouw bestaat uit 142 kamers, waaronder luxe suites, een moderne fitness, ruime faciliteiten voor congressen en evenementen. Ook komt er een daktuin op de tweede etage en ligt het à la carte restaurant aan het water. Natuurlijk komt in het hotel een eigentijdse hotelbar. Het hotel krijgt 360 gratis parkeerplaatsen en gasten hebben de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden. 

Locatie

De unieke kwaliteit van de locatie werd vanaf het eerste moment door Van der Valk herkend. Op deze plek, als het ware de poort naar het groene Midden-Delfland, zal het hotel uitzicht bieden richting Den Haag en Delft. Maar het hotel geeft ook een prachtig vergezicht over het polderlandschap, met Rotterdam en de Noordzeekust aan de horizon. Van der Valk wil zich dan ook richten op zowel gasten voor zakelijk gebruik als bezoekers in hun vrije tijd. Ook de vele bewoners uit de directe omgeving zijn van harte welkom om te genieten van de hotel- en restaurantfaciliteiten.

Duurzaamheid

Van der Valk vindt het belangrijk om de ecologische footprint te minimaliseren. De nieuwbouw wordt dan ook ontwikkeld volgens de Gouden GreenKey certificering en er wordt voldaan aan de Europese Energie-Efficiënte Richtlijn (EED). Het gehele gebouw is volledig elektrisch en wordt gasloos uitgevoerd door Linthorst Techniek. Dit alles om de belasting voor het milieu zo laag mogelijk te houden. Dit past ook bij het uitgangspunt van de Cittaslow gemeente Midden-Delfland. Waarbij Van der Valk samen gaat werken met lokale ondernemers en streekproducten terugkomen op de menukaart van het restaurant. Wethouder Wendy Renzen: “Ook in de regio zijn wij blij met de komst van dit hotel. Vanuit het hotel kunnen veel mensen kennis maken met het mooie Midden-Delflandgebied. Ook zorgt het hotel voor extra werkplekken."

Directie 

Het nieuwe Van der Valk Hotel zal gerund worden door Rob en Magchelina van der Valk, vierde generatie familie Van der Valk. Het directiepaar is eerder verantwoordelijk geweest voor Van der Valk Plaswijck Rotterdam en Van der Valk Hotel Assen. “De combinatie die we onze gasten hier gaan aanbieden is perfect. Een fantastische plek, waar enerzijds de bedrijvigheid en bruisende steden volop aanwezig zijn en anderzijds kan worden genoten van de rust en het groen van Midden-Delfland. Wij kijken enorm uit naar het moment dat we onze eerste gasten mogen ontvangen’’, aldus Rob van der Valk, directeur Van der Valk Hotel Delft A4.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws