Je hebt gezocht op: Hotelschool The Hague

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
16 april 2024Nieuws

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’
5 april 2024Nieuws

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’

De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...

Vijf hogescholen verenigd in één platform
3 april 2024Nieuws

Vijf hogescholen verenigd in één platform

Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
11 maart 2024Nieuws

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining

Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...

De factor ‘vertrouwen’: het bieden van gastbelevingen in het technologisch tijdperk
5 februari 2024Nieuws

De factor ‘vertrouwen’: het bieden van gastbelevingen in het technologisch tijdperk

Stel je het ideale hotel voor: een warme sfeer, persoonlijke service, empathische horecamedewerkers en tevreden gasten. Maar wat is de werkelijkheid?...

Beschikbaar voedsel voor ‘mij’ versus ‘ons’
5 januari 2024Nieuws

Beschikbaar voedsel voor ‘mij’ versus ‘ons’

Voedselverspilling door consumenten is een wereldwijd probleem, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit milieu- en sociaal oogpunt. Toc...

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
13 december 2023Nieuws

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service

Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak
6 december 2023Nieuws

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak

In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...

A ‘5 out of 5’ rating
6 november 2023Nieuws

A ‘5 out of 5’ rating

Stel, u bent hotelmanager en u heeft een mooie 5-sterren review van uw laatste gast gekregen. Wilt u dan dat potentiële gasten deze review als in...

Rogier Busser aan de slag bij Hotelschool The Hague
4 september 2023Nieuws

Rogier Busser aan de slag bij Hotelschool The Hague

De Raad van Toezicht van Hotelschool The Hague heeft, met ingang van 1 oktober 2023, Rogier Busser benoemd tot decaan en lid van het College van Bestu...

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
16 juni 2023Nieuws

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek

Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad
8 juni 2023Nieuws

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad

Hij werkte op vijf continenten, in veertien verschillende landen, was namens Accor eindverantwoordelijk voor de luxe merken van de hotelgigant in Mexi...

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie
24 mei 2023Nieuws

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie

Sinds twee jaar werkt Hotelschool The Hague nauw samen met de TU Delft in het onderzoek naar hospitality robotics. Voor TU Delft is dit interessant om...

De Sustainable Hospitality Challenge editie 2023 officieel van start
5 april 2023Nieuws

De Sustainable Hospitality Challenge editie 2023 officieel van start

Hotelschool The Hague heeft de lancering aangekondigd van de Sustainable Hospitality Challenge (SHC), editie 2023. Aan de editie van dit jaar zullen v...

De functie van disruptieve innovatie in de hotellerie
30 november 2022Nieuws

De functie van disruptieve innovatie in de hotellerie

“De enige constante in het leven is verandering.” – deze uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus gaf lang geleden al weer wat b...

Hans Meyer: constante uitdager van de status quo
18 november 2022Nieuws

Hans Meyer: constante uitdager van de status quo

De weg van de minste weerstand is Hans Meyer vreemd. Hij bedacht immers met citizenM en Zoku twee succesvolle hotelconcepten die zich beiden ontwikkel...

Hotel&Innovatie; de nieuwe special van Hospitality Management
17 november 2022Nieuws

Hotel&Innovatie; de nieuwe special van Hospitality Management

Elk moment valt bij iedere hotelier in Nederland de gloednieuwe special Hotel&Innovatie  op de deurmat. Hotel&Innovatie is een gloednieuw...

Nieuwe minor Future of Digitalisation bij Hotelschool The Hague
14 november 2022Nieuws

Nieuwe minor Future of Digitalisation bij Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague introduceert een nieuwe minor: The Future of Digitalisation. Met deze minor worden digitale technologieën zoals robots...

Park Inn by Radisson Amsterdam City West presenteert nieuwe GM
11 oktober 2022Nieuws

Park Inn by Radisson Amsterdam City West presenteert nieuwe GM

Roderick Smith neemt het stokje over als General Manager van Park Inn by Radisson Amsterdam City West. Met zijn jarenlange ervaring als General M...

Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept
23 september 2022Nieuws

Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept

De finale van de Sustainable Hospitality Challenge heeft plaatsgevonden op de Future Hospitality Summit in Madinat Jumeriah, waar vijf teams van '...

De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend
28 juni 2022Nieuws

De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend

De finalisten van de Sustainable Hospitality Challenge zijn bekendgemaakt nadat een jury bestaande uit prominente CEO’s en andere executives uit...

Symposium Hotelschool The Hague over Blockchaintechnologie
3 juni 2022Nieuws

Symposium Hotelschool The Hague over Blockchaintechnologie

Voor de derde keer organiseert Hotelschool The Hague het internationale research symposium met het thema IMPACT. De organisatie is zeer verheugd dat n...

Robocafé: nieuwe initiatieven in onderzoek naar hospitality robotics
23 mei 2022Nieuws

Robocafé: nieuwe initiatieven in onderzoek naar hospitality robotics

Elke maand worden in het Robohouse Delft de nieuwste ontwikkelingen in robotica in verschillende vakgebieden gepresenteerd en besproken in het “...

Hoe hoog is de noodzaak van de digitale transformatie?
23 februari 2022Nieuws

Hoe hoog is de noodzaak van de digitale transformatie?

Hoewel technologie een leidende rol heeft gespeeld in de transformatie, zijn veel mkb-bedrijven niet in staat om de digitale slag te maken vanwege een...

Jonge Honden: Dominique van Ruiten wacht op het juiste moment
26 januari 2022Nieuws

Jonge Honden: Dominique van Ruiten wacht op het juiste moment

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...

Leeuwarden pioniert in hotelonderwijs
17 januari 2022Nieuws

Leeuwarden pioniert in hotelonderwijs

In september 2020 nam de Hotel Management School Leeuwarden afscheid van het voormalige Problem Based Learning-onderwijs en omarmde de opleiding het D...

"Het hoeft niet praktisch, als het maar mooi is"
15 december 2021Nieuws

"Het hoeft niet praktisch, als het maar mooi is"

Aan de Wilhelminakade, op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid, ligt het kleurrijke hotel Room Mate Bruno. Het hotel is ontegenzeggelijk e...

Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award 2021'
2 december 2021Nieuws

Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award 2021'

Alexander Claus mocht afgelopen zaterdag als enige Nederlander een prijs in ontvangst nemen tijdens de Rising Star Awards 2021 die werden gehouden in...

Mews gaat de Hotels for Trees propositie in het product integreren
7 oktober 2021Nieuws

Mews gaat de Hotels for Trees propositie in het product integreren

Mews, het marktleidende cloud-based property management system (PMS), heeft een partnership gesloten met Hotels for Trees, een nieuwe non-profit stich...

Hotelschool The Hague opent ‘Campus van de Toekomst’
30 september 2021Nieuws

Hotelschool The Hague opent ‘Campus van de Toekomst’

Hotelschool The Hague opent ‘Campus van de Toekomst’ en introduceert daarmee een nieuwe standaard voor duurzaamheid in hospitality onderwi...

Jonge hoteliers zijn 'verslaafd aan het gevoel'
10 september 2021Nieuws

Jonge hoteliers zijn 'verslaafd aan het gevoel'

In Hotel Bellevue in Blaricum ontmoeten jonge hoteleigenaren Jan Willem Janssen, Michelle Zandbergen en Britt Drent elkaar. Energieke ondernemers die...

Coronaclusters bekend in de horeca en bij studenten Hotelschool The Hague
6 juli 2021Nieuws

Coronaclusters bekend in de horeca en bij studenten Hotelschool The Hague

Na een feestje van een Haagse studentenvereniging, die verbonden is aan Hotelschool The Hague, blijken zeker vijftig leden besmet te zijn met het coro...

Arnoud Griffioen nieuwe CFO Odyssey Hotel Group
19 mei 2021Nieuws

Arnoud Griffioen nieuwe CFO Odyssey Hotel Group

Odyssey Hotel Group is verheugd de toevoeging van Arnoud Griffioen aan te kondigen. De 50-jarige Nederlander breidt het Odyssey-team uit als CFO en on...

Heeft ieder hotel straks een hygiëne officer?
12 mei 2021Nieuws

Heeft ieder hotel straks een hygiëne officer?

Sinds de start van de coronapandemie is men zich meer bewust van het belang van goede hygiëne. De hotellerie is daarop geen uitzondering. De groo...

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier
3 februari 2021Nieuws

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier

Marcel van Aelst; een monument binnen de hotellerie. Vijftig jaar geleden pakte hij het vliegtuig naar Tokio, om via vele internationale omzwervingen...

Jonge Honden: Michelle Zandbergen ziet eerste hotel niet als eindstation
27 januari 2021Nieuws

Jonge Honden: Michelle Zandbergen ziet eerste hotel niet als eindstation

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rolle...

Studenten aan het woord: Miruna Avram
25 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Miruna Avram

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

Studenten aan het woord: Lucia Cabot
23 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Lucia Cabot

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

Studenten aan het woord: Benjamin Saunders
21 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Benjamin Saunders

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

Businessmodel hotelindustrie blijkt kwetsbaar onder COVID: wat te doen?
16 december 2020Nieuws

Businessmodel hotelindustrie blijkt kwetsbaar onder COVID: wat te doen?

COVID-19 legt uitzonderlijk hoge druk op Nederlandse hotels. Vergeleken met oktober 2019 kelderden de RevPAR van €95,46 naar €31,14,  d...