Hotellerie blijft wereldwijd doorbouwen

3 januari 2014
Hotellerie blijft wereldwijd doorbouwen

Wereldwijd blijft men stevig bouwen aan nieuwe hotels. De aanhoudende en oplopende vraag naar hotelkamers, weer meer beschikbaarheid over financiën, en stijgende kamerprijzen en
bezettingsgraden, zorgen ervoor dat de bouwwoede in de internationale hotellerie voorlopig nog niet over is.

*Regionale ontwikkelingen*
Een rondje langs de velden met recente data van STR en STR Global levert het volgende beeld:

• In *Europa* is het aantal nieuwe kamers dat in ontwikkeling is in het luxesegment met een plus van 3,5%. Er zitten momenteel 32.013 luxe hotelkamers in de pijpleiding. Jaar op jaar zijn er 15% meer hotels in aanbouw. Experts verwachten dat binnen Europa als geheel de nieuwe aanwas voorlopig geen negatieve invloed zal hebben, omdat de vraag blijft stijgen. En de RevPAR trouwens ook. Afgelopen jaar gemiddeld met 4,9% voor het hele continent.

• In de *VS* ziet men een stijging van 13,5% in het aantal nieuwe kamers dat is aangekondigd. Momenteel wordt er aan 35,8% meer kamers gebouwd dan in 2012 het geval was.
In 2014 gaan in Azië 590 nieuwe hotels, goed voor 120.710 kamers, open.

• In *Centraal- en Zuid-Amerika* openen dit jaar vooralsnog 82 hotels met samen 13.210 kamers hun deuren. Veel daarvan zijn bestemd voor het luxesegment.

• In het *Midden-Oosten en Afrika* worden 490 hotels, goed voor 118.820 kamers, gerealiseerd. De Verenigde Arabische Emiraten zijn met 18.057 nieuwe hotelkamers koploper op dit gebied.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws