Hotelovernachtingen Europa goedkoper

29 maart 2016
Hotelovernachtingen Europa goedkoper

Advito, expert op het gebied van zakenreizen, heeft een nieuwe kwartaalupdate van de Industry Forecast uitgebracht. Daaruit blijkt, in vergelijking
met de vorige kwartaalupdate, dat de prijzen voor vliegtickets en hotelovernachtingen in 2016 onveranderd blijven of zelfs zullen dalen. Of de recente aanslagen in Brussel een impact hebben op de lokale tarieven in België, is nog niet duidelijk. Advito meldt daarnaast ook enkele nieuwe trends: de interesse van travelbuyers in virtuele samenwerking, alternatieve betaalmethodes, en on-demand services neemt aanzienlijk toe.

*Vliegtickets: lage prijzen houden aan*
Er komt voorlopig nog geen einde aan de aanhoudend lage olieprijzen. Ook vraag en aanbod in de luchtvaart stagneren. Op enkele uitzonderingen in bijvoorbeeld Latijns-Amerika na, zullen de luchtvaarttarieven daardoor gelijk blijven of zelfs dalen.

*Overnachtingen: Europa wordt goedkoper, Latijns-Amerika duurder*
De prijsverwachting voor de hoteltarieven wordt bijgesteld voor twee regio’s. Zo is de voorspelde prijsstijging van de Europese hoteltarieven naar beneden bijgesteld van 2-4% naar 1-3%, terwijl de hoteltarieven in Latijns-Amerika naar boven worden bijgesteld van 2-4% naar 3-5%. De stijging in Latijns-Amerika is een reactie op de toenemende tarieven in Argentinië en Chili.

*Technologische ontwikkelingen creëren nieuwe trends*
“Bedrijven zijn steeds meer bezig met kostenreductie, veiligheid, milieu, en de balans tussen werk en privé,” zegt Inge Stok, Director EMEA bij Advito. “Travel managers moeten de noodzaak van elke zakenreis dus goed afwegen. Virtuele samenwerking kan dan een goed alternatief zijn. De technologie is tegenwoordig veel beter en goedkoper dan voorheen.”

*Betalingen*
Ook op gebied van betalingen zijn er veel technologische ontwikkelingen. Virtuele betaaloplossingen zoals Virtual Credit Cards en Virtual Payment Automation zullen de nieuwe standaard worden voor zakenreizen. Betalingen worden daarmee veiliger, eenvoudiger en makkelijker te analyseren.

*On-demand traveldiensten*
“Ten slotte helpen on-demand travel services om op uitgaven te besparen,” voegt Stok toe. “Door de evolutie van smartphone apps beschikken reizigers over aanvullende diensten die vaak goedkoper zijn dan via traditionele aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan de taxidiensten van Uber vergeleken met het bestellen van een taxi via het hotel waar je verblijft.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws