Hotelprijzen stijgen in mei

13 mei 2015
Hotelprijzen stijgen in mei

De maand mei is in veel Europese steden een van de duurste hotelmaanden van het jaar en wordt zelfs steeds duurder; zo blijkt uit
de trivago hotelprijsindex (tHPI) van hotelzoekmachine www.trivago.nl. In mei zijn er veel feestdagen en lange weekenden om weg te gaan. De hotels zitten dus voller en zijn duurder. Verder stijgen de prijzen in veel steden voor het tweede jaar op rij; een teken dat steeds meer mensen de keuze maken om in mei een weekend weg te gaan.


~Veel grote Europese steden steden stijgen voor het tweede jaar op rij in prijs~

*Prijsstijging*
De stijging van hotelprijzen is goed zichtbaar in de toeristische bestemmingen. Mei is de maand van de vele weekenduitstapjes, en juist de toeristische steden profiteren hiervan. Zo kost een hotelovernachting in Londen deze maand €252, waar dit vorige maand nog €230 bedroeg. Vorig jaar mei kostte de gemiddelde hotelovernachting in Londen nog €217 en het jaar daarvoor €204.


~Hotelprijzen in Venetië in de maand mei~

*Venetië*
Een stad die in mei alleen maar duurder lijkt te worden is Venetië. De stad is in de afgelopen 5 jaar ondanks de crisis alleen maar in prijs gestegen. In mei 2011 kostte een hotelovernachting in Venetië nog gemiddeld €238; dit jaar ligt dit bedrag op gemiddeld €335, een stijging van bijna €100. In Venetië zijn de prijsverschillen tussen de verschillende hotels erg hoog. Er zijn hotels waar een standaardkamer deze maand meer dan €1000 kost.

*Nederland*
Binnen Nederland, met uitzondering van Amsterdam, stijgen de prijzen in de grote steden nauwelijks. In Den Haag zijn hotels deze maand met gemiddeld €131 een kleine 4% duurder dan in 2014. In Maastricht gaan de prijzen met twee euro naar beneden naar gemiddeld 122 euro per nacht, in Rotterdam blijven de prijzen met €97 nagenoeg gelijk en in Utrecht gaan de prijzen zelfs met 12% naar beneden, naar €107 per kamer per nacht. Amsterdam gaat vergeleken met mei vorig jaar met bijna 9% in prijs omhoog. In onze hoofdstad kost een hotelkamer deze maand gemiddeld €220 per kamer per nacht, dat is €18 meer dan in 2014.

Overig nieuws