Nog steeds onduidelijkheid over openhouden hotelrestaurants

18 maart 2020 | Thijs Jacobs

De redactie van Hospitality Management kreeg van enkele regio's, met dank aan hotelier Bart Reints Bok, noodverordeningen onder ogen. Hierin staat dat hotelrestaurants geopend mogen blijven voor hotelgasten (alhoewel er waarschijnlijk geen animo is bij de Nederlandse bevolking om ze te bezoeken). De tekst luidt in al deze noodverordeningen (check of dit voor jouw regio ook geldt!) als volgt:
'Het is verboden om een van de volgende inrichtingen geopend te houden: inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd (eet- en drinkgelegenheden), met uitzondering van inrichtingen in bedrijven die niet voor het publiek toegankelijk zijn (bedrijfskantines en bedrijfscatering) en inrichtingen in hotels ten behoeve van de hotelgasten.’

Noot van de redactie: we krijgen e-mails en telefoontjes van hoteliers die te horen krijgen dat dit voor hun regio niet geldt. Hieronder staan enkele regio's waar deze bewuste zin wél in de noodverordening staat! Het is dus per regio verschillend! Neem bij twijfel contact op met de lokale autoriteiten.

Dit betekent dus dat hotels in de betreffende veiligheidsregio's hotelgasten daadwerkelijk in hun restaurants kunnen ontvangen. Dit geldt in ieder geval voor de regio’s Groningen, Drenthe, Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland, gooi en vechtstreek, Brabant-Zuidoost, Friesland en Amsterdam-Amstelland. Van deze regio's hebben we de noodverordeningen ingezien. 

Of hoteliers ervoor kiezen om hun restaurants weer open te stellen, is maar de vraag. Bescherming van personeel en gasten wordt door de hospitalitybranche zeer serieus genomen. 

Via deze link lees je het interview (uit de nieuwe 'dagboekenreeks' van Hospitality Management) met Bart Reints Bok, waarin hij onder andere de noodverordeningen bespreekt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanwege he...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: