Nog steeds onduidelijkheid over openhouden hotelrestaurants

18 maart 2020 | Thijs Jacobs

De redactie van Hospitality Management kreeg van enkele regio's, met dank aan hotelier Bart Reints Bok, noodverordeningen onder ogen. Hierin staat dat hotelrestaurants geopend mogen blijven voor hotelgasten (alhoewel er waarschijnlijk geen animo is bij de Nederlandse bevolking om ze te bezoeken). De tekst luidt in al deze noodverordeningen (check of dit voor jouw regio ook geldt!) als volgt:
'Het is verboden om een van de volgende inrichtingen geopend te houden: inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd (eet- en drinkgelegenheden), met uitzondering van inrichtingen in bedrijven die niet voor het publiek toegankelijk zijn (bedrijfskantines en bedrijfscatering) en inrichtingen in hotels ten behoeve van de hotelgasten.’

Noot van de redactie: we krijgen e-mails en telefoontjes van hoteliers die te horen krijgen dat dit voor hun regio niet geldt. Hieronder staan enkele regio's waar deze bewuste zin wél in de noodverordening staat! Het is dus per regio verschillend! Neem bij twijfel contact op met de lokale autoriteiten.

Dit betekent dus dat hotels in de betreffende veiligheidsregio's hotelgasten daadwerkelijk in hun restaurants kunnen ontvangen. Dit geldt in ieder geval voor de regio’s Groningen, Drenthe, Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland, gooi en vechtstreek, Brabant-Zuidoost, Friesland en Amsterdam-Amstelland. Van deze regio's hebben we de noodverordeningen ingezien. 

Of hoteliers ervoor kiezen om hun restaurants weer open te stellen, is maar de vraag. Bescherming van personeel en gasten wordt door de hospitalitybranche zeer serieus genomen. 

Via deze link lees je het interview (uit de nieuwe 'dagboekenreeks' van Hospitality Management) met Bart Reints Bok, waarin hij onder andere de noodverordeningen bespreekt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Independent Hotel Show afgelast en verplaatst naar 2021

De Independent Hotel Show is vanwege de aanhoudende coronapandemie afgelast, zo laat de organisatie weten. Ruim drie weken geleden werd het hotelevent in de Amsterdamse RAI al verplaatst van halverwege maart naar eind juni. Nu heeft de organisatie ook besloten om de uitegestelde Independent Hotel Sh...

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: