Hotels atoomtop relatief goedkoop

15 maart 2014
Hotels atoomtop relatief goedkoop

De online hotelprijzen in Den Haag en omstreken zijn op de dagen van de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag tot zover opvallend laag gebleven, zo meld hotelzoekmachine "Trivago.nl":http://www.Trivago.nl. De internationale
top is op maandag 24 maart goed voor een stijging van 43% van online hotelprijzen tot 148 euro per kamer per nacht.

*Overzicht*
Dit terwijl het aantal hotels dat nog kamers aanbied met 62% is gedaald. Op dinsdag 25 maart neemt de drukte al iets af, dan zijn hotels in Den Haag gemiddeld 30% duurder. Online kosten de hotels dan gemiddeld 137 euro en het aanbod is dan iets hoger, 58% van de hotels biedt online nog kamers aan.

*Amsterdam ook drukker*
In Amsterdam worden eveneens de genodigden ondergebracht, en zal ten tijde van de top een bijkomend evenement plaatsvinden, de Nuclear Industry Summit. Online hotelprijzen stijgen volgens de meta-hotelzoekmachine gemiddeld met 24 tot 38 procent. Na de NSS zullen de online hotelprijzen nog enige dagen hoog blijven vanwege een grote beurs in de Amsterdamse RAI.

Tijdens deze beurs stijgen de online hotelprijzen in Amsterdam van gemiddeld 109 euro naar gemiddeld 150 euro per kamer per nacht. Tijdens de top is dit iets lager, 135 euro gemiddeld.

Grote evenementen zorgen online vaak voor hoge hotelprijzen, zo stelt Trivago.nl.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws