Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

14 augustus 2009 |
Innovatie in horeca stimuleren met subsidie<

Ondernemers uit de horeca met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeels-gebied, worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In september gaat de belangenbehartiger van de horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering voor maximaal 35 horecaondernemers een persoonlijk innovatieplan opstellen binnen een zogenaamd Innovatie Prestatie Contract (IPC). Voor de uitvoering van de innovatieplannen wordt per horecaondernemer de helft vergoed met een maximale subsidie van 50.000 euro.

Naast het individuele plan, zal er ook een collectief innovatieplan worden opgesteld waarbij verschillende horecaondernemers met elkaar samenwerken binnen een overkoepelende activiteit. Innovatieadviesbureau Raad en Daad stelt in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland de individuele innovatieplannen met ondernemers op en begeleidt hen bij de uitwerking. De subsidies voor de uiteindelijke ontwikkeltrajecten worden ter beschikking gesteld door SenterNovem, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

"Het opstellen van een innovatieplan kost de ondernemer alleen tijd en het sparren met een subsidie- en innovatieadviesbureau stimuleert de creativiteit", aldus Hugo Maat, coördinator van de Commissie Innovatie van Koninklijke Horeca Nederland. Diverse ondernemers hebben zich inmiddels bij hem gemeld met uiteenlopende plannen. “Van het investeren in LED-verlichting tot het volledig CO2 neutraal maken van het bedrijf." Maat: "Je hoort wel eens dat het verkrijgen van subsidie veel gedoe is. Met ons project willen we het tegendeel bewijzen."

Om ondernemers te inspireren tot innovatie organiseerde de Commissie Innovatie bustours naar voorbeeldbedrijven en lanceerde de website www.horecainnovatie.nl Naast het IPC-project wordt ook gewerkt aan een online innovatiecheck voor horecaondernemers en worden er dit najaar innovatieworkshops georganiseerd. De pilot voor dit traject is in Zwolle op 24 augustus. Daar worden horecaondernemers ondersteunt met tips en advies waarmee zij de potentie van hun omgeving kunnen aanwenden voor vernieuwing die tot succes leidt. De workshops met maximaal 15 personen worden begeleidt door de trainer Sander Allegro.
Ondernemers met innovatieplannen kunnen zich melden bij Hugo Maat via "innovatie@horeca.org"
Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/innovatie-in-horeca-stimuleren-met-subsidie/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: