Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

11 december 2017 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden.

De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de hoogste onderscheiding ontvangt. Er worden dit jaar ook zes restaurants met 1 ster onderscheiden.

Inter Scaldes

Inter Scaldes voegt met het behalen van drie sterren een nieuw hoofdstuk toe aan zijn nu al rijke geschiedenis. Het beschikt namelijk al sinds 1978 over een ster en kreeg er in 1984 een tweede bij. Deze gastronomische trekpleister is nooit blijven stilstaan en toen Jannis BREVET de keuken in 2001 overnam, kreeg het een nieuwe boost. “De keuken van chef Brevet is vandaag tot volle wasdom gekomen,” vertelt Michael ELLIS, internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “De manier waarop hij eersteklas streekproducten sublimeert en de geweldige smaakallianties die hij cree?ert, bewijzen zijn ongelooflijke talent. Hij weet zijn gasten te beroeren, hij wekt emoties op die men enkel bij restaurants met de hoogste onderscheiding ervaart.”

Selecte club

Jannis BREVET behoort vandaag tot het selecte clubje van restaurants met drie sterren in Nederland. Ook de fabuleuze, persoonlijke keukens van Jonnie BOER (De Librije in Zwolle) en Jacob-Jan BOERMA (De Leest in Vaasen) blijven meedraaien aan de culinaire wereldtop.

Amsterdam

Amsterdam timmert dit jaar opnieuw aan de weg. Maar liefst drie restaurants krijgen hun eerste ster. The Duchess verdient zijn ster vanwege de op-en-top klassieke keuken die soms vergeten recepten heerlijk tot leven brengt. Bij The White Room wordt moderner gekookt. Het creatieve samenspel van frisse zuren en exotische specerijen is er een voltreffer. Le Restaurant verdient na een verhuizing opnieuw een ster en dat dankzij de pure keuken van Jan DE WIT.

Sergio Herman

Sergio HERMAN zet opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic (Cadzand), waar Alex BUITEN en Nicolas MISERA gerechten van Hermans vader met originaliteit invulling geven. Het prachtige zicht op de jachthaven krijgt men er als toegift, net als bij Vista restaurant & foodbar (Willemstad). Gasten worden er spontaan blij van de moderne creaties die op het bord komen. Bij Fitzgerald (Rotterdam) zijn het dan weer de verrassende twists die de chef in zijn gerechten verwerkt die voor een fantastische afwisseling van smaken zorgen.

Deze gids beloont eveneens 135 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 20 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar iedereen zich aan houdt. Maar de chefs geven daar hun eigen invulling aan. Ze bewijzen hoe rijk en divers de gastronomie in Nederland wel is.

De MICHELIN gids Nederland 2018 is te koop vanaf 14 december voor de prijs van € 23,95 in Nederland en Belgie? en € 23,27 in Luxemburg. In deze nieuwste editie vindt u 965 adressen, namelijk 261 hotels (waaronder 22 gastkamers) en 704 restaurants waaronder:

108 sterrenrestaurants
3 restaurants met drie sterren, waarvan 1 nieuw o 16 restaurants met twee sterren
89 restaurants met een ster, waarvan 6 nieuwe

135 Bib Gourmand restaurants, waarvan 20 nieuwe

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van regio’s. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is. De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op andere mobiele dragers die een navigatie aanbieden, maar ook via online reservatie. Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Rijksmonument Prinshendrikhof wordt uniek Hotel Palazzo aan het water

Rijksmonument Prinshendrikhof in Haarlem krijgt zo goed als zeker een nieuwe bestemming. Het grote pand aan de Prins Hendrikstraat, met de natuurstenen gevel en risalto, voorzien van Toscaanse halfzuilen en fronton, wordt als het aan Cobraspen ligt omgetoverd tot Hotel Palazzo. Het meest bijzondere ...

Hotelketens
Palace Hotel neemt afscheid van de Radisson Hotel Group

Per 1 januari 2021 maakt het Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee geen deel meer uit van de Radisson Hotel Group. Sinds 2014 was het hotel op basis van een franschisecontract aangesloten bij het merk Radisson Blu. Afgelopen zomer is de keuze gemaakt om als zelfstandig hotel verder te gaan. Andr&eac ...

Longread
De GM-AM-relatie in brand-managed hotels

Het afgelopen jaar werden op de Hoge Hotelschool in Breda twee scripties geschreven, vanuit verschillend perspectief, maar over hetzelfde onderwerp: wat zijn ‘best practices’ voor het creëren en in stand houden van een vruchtbare werkrelatie tussen asset managers (verder: AM’s ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: