Interview: Art Hotel Rotterdam

1 mei 2013 |
Interview: Art Hotel Rotterdam<

Rotterdam is qua infrastructuur en bewegwijzering een... ietwat 'autistische' stad. Als je de borden mag geloven, die met louter havennummers zijn volgeschreven (behoudens de naam van een enkele lokale brug of tunnel), bestaan andere steden en snelwegen niet. Menig automobilist zal slechts lelijke woorden overhebben voor deze metropool met zijn gekmakende kluwen van wegen. Dat ligt geheel anders bij het Art Hotel.

Het Art Hotel zit niet in een mooi gebouw; laat dat meteen gezegd zijn. En om het nog ingewikkelder te maken, boven de deur staat 'Woonhotel'. Dat behoeft uitleg. "Deze betonnen kolos staat hier sinds 1995", vertelt general manager Anita Boezaard. "In eerste instantie wilde de eigenaar er enkel een woonhotel van maken, maar dat was in financieel opzicht niet haalbaar. Uiteindelijk is gekozen voor half woonhotel en half gewoon hotel."
Velen zullen zich nu afvragen wat een woonhotel is. We hebben er immers maar twee van in Nederland: één in Eindhoven en één in Rotterdam; beide van dezelfde eigenaar, genaamd Roel Rol. In zo'n woonhotel verblijven, voor maximaal een half jaar, mensen die om welke reden dan ook geen eigen woning meer hebben. Roel Rol bezit ook twee huizen voor dakloze en kansarme jongeren; die jongens en meiden worden binnen stichtingen begeleid, zodat zij vervolgens normaal in de maatschappij kunnen functioneren. Boezaard: "Een aantal van hen werkt in dit bedrijf, vooral achter de schermen, zoals in de keuken of de housekeeping." Om verwarring te voorkomen: de mensen die door een sociale instantie naar het woonhotel verwezen zijn, omdat zij geen eigen woonruimte meer hebben, werken niet in het hotel. Dat zijn gewoon gasten.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Hospitality Management":http://www.hospitality-management.nl/blad/90/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: