Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Joost liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM ‘02) en Kiona Malinka (BUAS ‘08) achter zich. Naast de Hotello of the Year Award, werd ook de Talent of the Year Award uitgereikt tijdens Future Hotello. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na de studie. Cees van der Haagen (HTH ‘17) mocht deze prijs met trots in ontvangst nemen. 

Hotello of the Year Award

De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven. Daarnaast worden zij erkend als een échte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een TOP 9. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Joost Rietveld de andere twee finalisten Desiree Dils en Kiona Malinka versloeg.

Joost Rietveld won deze prestigieuze award wegens zijn succes met Too Good To Go. Hij wist deze succesvolle formule in Nederland neer te zetten, nadat hij dit bedrijf leerde kennen in Kopenhagen. Too Good To Go strijdt tegen voedselverspilling. Als je de app downloadt kun je kiezen voor een magic box; als je deze ophaalt krijg je een box met eten wat anders weggegooid had moeten worden aan het einde van de dag. Je weet van tevoren niet wat er in deze magic box zit, maar je weet wel dat het goede deal én ook nog eens ontzettend lekker is!

De Hotello of the Year Award wordt jaarlijks tijdens het HotelloTOP Year Event uitgereikt. Het HotelloTOP Year Event stond dit jaar in het teken van ‘Hotello Sapiens’. Tijdens dit congres kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Erik Scherder. Aansluitend vindt de welbekende netwerkborrel plaats, waar de ‘Dames Draaien Door’ de dag feestelijk afsluiten.

Talent of the Year Award 2019

Meer dan 30 genomineerde talenten heeft Cees van der Haagen achter zich gelaten. De Talent of the Year Award is een verkiezing voor jonge talenten die studeren aan een van de Nederlandse Hoge Hotelscholen, of deze studie maximaal twee jaar eerder hebben afgerond. Deze Young Professional wordt al erkend als een echte Hotello. Tevens heeft de Young Professional bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2018 (op school, in het werkveld, onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten). De drie finalisten hebben online campagne gevoerd, waarvoor in totaal meer dan 2.200 stemmen zijn uitgebracht. Cees won overtuigend en liet in de finale Kasper Hanewacker (SHMS ‘20) en Marjolein van der Ham (Saxion ‘18) achter zich. Cees van der Haagen is een enorm gedreven masterstudent aan de Erasmus Universiteit. Naast zijn master weet hij ook nog parttime te werken op het hoofdkantoor van Stayokay. Cees, van harte gefeliciteerd!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: