Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Joost liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM ‘02) en Kiona Malinka (BUAS ‘08) achter zich. Naast de Hotello of the Year Award, werd ook de Talent of the Year Award uitgereikt tijdens Future Hotello. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na de studie. Cees van der Haagen (HTH ‘17) mocht deze prijs met trots in ontvangst nemen. 

Hotello of the Year Award

De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven. Daarnaast worden zij erkend als een échte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een TOP 9. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Joost Rietveld de andere twee finalisten Desiree Dils en Kiona Malinka versloeg.

Joost Rietveld won deze prestigieuze award wegens zijn succes met Too Good To Go. Hij wist deze succesvolle formule in Nederland neer te zetten, nadat hij dit bedrijf leerde kennen in Kopenhagen. Too Good To Go strijdt tegen voedselverspilling. Als je de app downloadt kun je kiezen voor een magic box; als je deze ophaalt krijg je een box met eten wat anders weggegooid had moeten worden aan het einde van de dag. Je weet van tevoren niet wat er in deze magic box zit, maar je weet wel dat het goede deal én ook nog eens ontzettend lekker is!

De Hotello of the Year Award wordt jaarlijks tijdens het HotelloTOP Year Event uitgereikt. Het HotelloTOP Year Event stond dit jaar in het teken van ‘Hotello Sapiens’. Tijdens dit congres kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Erik Scherder. Aansluitend vindt de welbekende netwerkborrel plaats, waar de ‘Dames Draaien Door’ de dag feestelijk afsluiten.

Talent of the Year Award 2019

Meer dan 30 genomineerde talenten heeft Cees van der Haagen achter zich gelaten. De Talent of the Year Award is een verkiezing voor jonge talenten die studeren aan een van de Nederlandse Hoge Hotelscholen, of deze studie maximaal twee jaar eerder hebben afgerond. Deze Young Professional wordt al erkend als een echte Hotello. Tevens heeft de Young Professional bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2018 (op school, in het werkveld, onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten). De drie finalisten hebben online campagne gevoerd, waarvoor in totaal meer dan 2.200 stemmen zijn uitgebracht. Cees won overtuigend en liet in de finale Kasper Hanewacker (SHMS ‘20) en Marjolein van der Ham (Saxion ‘18) achter zich. Cees van der Haagen is een enorm gedreven masterstudent aan de Erasmus Universiteit. Naast zijn master weet hij ook nog parttime te werken op het hoofdkantoor van Stayokay. Cees, van harte gefeliciteerd!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: