U heeft gezocht op : Hotello

22 mei 2019 Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

26 april 2019 Achtergronden Interview
Interview Karin Meyn & Christine Boland over interior design in hotels

Er is geen ontkomen meer aan. De wereld om ons heen verandert en de dynamiek en complexiteit waarmee dat gebeurt beïnvloedt onze autonomie en dagelijks welzijn. Digitale technieken zoals Artificial Intelligence (AI) en Emotional Artificial Intelligence (EAI) sturen ons gedrag. Alexa en Siri wor...

9 januari 2019 Hotelketens Achtergronden
Justus van Dam wint The NXT GM Challenge en wordt een jaar lang General Manager

The NXT GM Challenge is een wedstrijd waarin net afgestudeerden of laatstejaars studenten van de Hoge Hotelschool strijden voor een droombaan; een jaar lang General Manager van viersterren hotel Postillion Amersfoort Veluwemeer! De drie finalisten hebben een intensieve periode achter de rug. Een per...

9 januari 2019 Awards
Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Joost liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM &lsq...

14 december 2018 Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

11 december 2018 Hilton
Hilton The Hague bant single-use plastic waterflesjes

Hilton The Hague heeft alle single-use plastic waterflesjes uit het hele hotel gehaald. Zowel op de kamers als in de bar, het restaurant en de vergaderfaciliteiten zijn geen plastic waterflesjes meer te krijgen. In plaats daarvan is er in de lobby een watertap van Join the Pipe geplaatst en kunnen g...

10 december 2018 Onderwijs Blog Duurzaamheid
Blog Pim van het Reve: Subsidiemogelijkheden duurzaam bouwen en/of verbouwen

23 november - Na een lezing over circulariteit binnen het MKB word ik aangesproken door een horecaondernemer; “Goedemiddag, schrijf jij niet die blogs over duurzaamheid op Hospitality Management?” “Dat klopt mevrouw”, antwoord ik. “Allemaal leuk en aardig hoor, dat omga...

25 juni 2018 Hotel Opening
Burgemeester opent het vernieuwde Preston Palace

De nieuwe hotelentree met imposante showvijver en moderne hotellobby zijn dé bekroning op de vele vernieuwingen sinds 2011. Het vernieuwde Preston Palace wordt op maandag 2 juli officieel geopend door burgemeester Gerritsen. Metamorfose Wie zich Preston Palace herinnert als 'een zie...

11 juni 2018 Events
The NXT GM: Postillion geeft baan als General Manager weg

Postillion Hotels biedt de winnaar van de 'The NXT GM Challenge' een bijzondere prijs: een baan als General Manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. 'The NXT GM Challenge' is een wedstrijd voor ambitieuze Hotello's en is een initiatief van HotelloTOP, een platform voor...

28 mei 2018 Hotelbouwplannen Van der Valk
Van der Valk Eindhoven wil fors uitbreiden

Binnenkort start het Van der Valk hotel Eindhoven met de uitvoering van het plan ‘Hotel Eindhoven 2022’. De eerste fase van dit plan, dat deze zomer van start zal gaan, is de renovatie van de gevels en 180 van de bestaande hotelkamers. Daarnaast heeft het Van der Valk hotel Eindhoven de ...

3 mei 2018 Onderwijs Mensen
Hotello’s behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland

Geluk wordt wetenschappelijk omschreven als een staat van tevredenheid of vreugde en kan voor elke individu anders zijn. Een reden voor HotelloTOP om geluk onder de Hotello’s te onderzoeken! En wat blijkt? Nederlandse Hotello’s geven algemeen geluk een 8,1! Op basis van een profielonderz...

18 april 2018 Interview Longread
Interview: "Veel hotelgasten zijn ketenmoe"

Gasten zijn positief Het klinkt allemaal fantastisch, de kamers zijn prachtig gestyled, de locatie is top en over het proces is goed nagedacht. Hoe reageren de gasten? Cathelijne: "De eerste indruk is meteen al goed, dat horen we ook van onze gasten. Je komt binnen in een historisch pand en ...

30 maart 2018 Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel Prins Hendrik Texel voltooit renovatie

In aanloop naar Pasen en de te verwachten zomerdrukte zijn bij hotel Prins Hendrik Texel de afgelopen weken de resterende twaalf kamers geheel gerenoveerd. Werd vorig jaar al een begin gemaakt met de nieuwe inrichting van het uit 1911 daterende hotel, thans zijn alle twintig kamers aangepast aan ...

15 januari 2018 Awards Hotel
Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

Afgelopen woensdag vond de 15e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen, bracht ruim 1750 Hotello’s bij elkaar voor dit jaarlijkse congres. Deze editie luidde het th...

10 januari 2018 Awards
Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2018, dat vandaag plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, is Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de...

10 januari 2018 Columns Gabriella Esselbrugge
Column Gabriella Esselbrugge: Wat zijn de topsectoren zonder gastvrijheid?

Over het belang van gastvrijheid is eigenlijk iedereen het wel eens. Maar als je kijkt waarmee we in Nederlands ons geld verdienen en in welke sectoren we uitblinken, kun je maar één conclusie trekken: zonder gastvrijheid zijn we nergens. DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPI...

7 december 2017 Awards Gabriella Esselbrugge
Gabriella Esselbrugge genomineerd voor Hotello of the Year 2018

Hospitality Management-columniste Gabrielle Esselbrugge is genomineerd voor de titel Hotello of the Year 2018. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Naast Esselbrugge zijn ook Sam Holtus en Joris Bijdendijk genomineerd voor de titel. De Hotello of the Year award wordt jaarlijks uitgereikt aan ...

21 november 2017 Hilton
Hilton The Hague introduceert Meeting Point voor flexwerkers en hotelgasten

Vandaag introduceert Hilton The Hague de ‘Meeting Point’. De Lobby en het Atrium zijn opnieuw ingericht en fungeren nu als dé ideale werkplek. Flexwerkers kunnen nu midden in het Haagse centrum in een luxe ambiance rustig werken onder het genot van een kop koffie van de in-house S...

10 november 2017 Hotelbouwplannen Blog
Blog Coen Schelfhorst, GuestHouse Hotel Kaatsheuvel: Blurring en het streven naar synergie

Practice what you preach! Één van de gedachtes achter ons nieuwe hotel avontuur. Het avontuur wat nu al serieuze vormen krijgt. De eerste bakstenen zijn gelegd en de verdiepingsvloer zit er in. Deze maand neem ik je graag mee in de formule van het project. Synergie is beter Ik g...

5 oktober 2017 Awards
Nominaties Hotello of the Year Award 2018 geopend

De Hotello of the Year Award is de jaarlijkse verkiezing voor Hotello’s van een erkende Hoge Hotelschool opleiding in Nederland. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar door HotelloTOP uitgereikt aan de Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranc...

24 augustus 2017 Hilton Achtergronden
Hilton The Hague introduceert ‘Bike Break’

Bij Hilton The Hague kan men een fiets boeken bij een vergadering, congres of event. Zo is er de mogelijkheid om tijdens of na een vergadering even de buitenlucht in te gaan om een Bike Break te nemen. Het boeken van de fiets is een toevoeging aan het Mindful Meetings concept dat afgelopen jaar bij ...

22 april 2017 Achtergronden Interview
Speciaal geselecteerd voor het weekend

Hospitality Management biedt online veel unieke content. Voor het weekend maakten wij een speciale selectie. Wat dacht je van: Het interview met Paul Westra & Hans Pieters van Utrecht City Hotels. Het verhaal van twee mannen die per toeval de hotellerie in rolden. Het interview staat in de...

19 april 2017 Achtergronden
Oproer om kuikentjes in hotellobby De L'Europe, Amsterdam

Wakker Dier liet het er niet bij zitten en nam geen genoegen met de uitleg van het hotel. Zij menen dat dieren niet ingezet kunnen worden als 'volksvermaak'.  ...

12 april 2017 Mensen
Radisson Blu Palace Hotel overhandigt cheque aan KNRM Noordwijk

Het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee heeft de jaarlijkse cheque aan de mannen van de KNRM Noordwijk overhandigd tijdens de opening van Dunes Lounge & Bar. Het hotel zamelt al jaren geld in voor de KNRM en reikt elk jaar de cheque uit tijdens een evenement in het hotel. Op de cheq...

18 maart 2017 Hilton Culinair
Chef-kok Hilton The Hague doet inkopen op De Haagse Markt

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat De Haagse Markt verkozen is tot 2e beste markt van Nederland 2017 in de categorie Grote Markten. Naar aanleiding hiervan besloot chef-kok Frank Uphoff van restaurant Pearl in Hilton The Hague deze week inkopen te doen op De Haagse Markt...

12 januari 2017 Awards Personalia Hotel
Linda Giebing verkozen tot Hotello of the Year 2017

'Mensen maken het verschil tussen goed en fantastisch' Tijdens het HotelloTOP Year Event 2017, dat vandaag plaatsvond in RAI Amsterdam, is Linda Giebing verkozen tot Hotello of the Year 2017. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepr...

9 januari 2017 Hotel
HotelloTOP verbindt Future Hotello’s en de branche

Op woensdag 11 januari vindt de 4e editie van Future Hotello plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Ruim 200 studenten nemen deel aan dit netwerkevenement voor studenten aan, en recente alumni van, de Nederlandse Hotel Management Scholen. Tijdens Future Hotello wordt de verbinding gemaakt tuss...

2 januari 2017 Events Hotel
Wie wordt Hotello of the Year 2017?

Traditiegetrouw wordt tijdens het HotelloTOP Year Event, dat plaatsvindt op woensdag 11 januari 2017 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, de Hotello of the Year Award uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. De finalisten voor ...

16 december 2016 Hotel Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar: Een prijsvechter voor 'aktetasreizigers'

In 2013 interviewden we Lucas Drewes (Danzep Hotels). Hieronder lees je het interview, waarin Lucas spreekt over de crisis, keuzes en gemeenten. Lange tijd was 'upgrading' het toverwoord binnen de hotellerie. Werkte die 'Zauber' niet, dan moest 'beleving' de gasten lokken....

10 november 2016 Events Hoteltech
Waarom is dat zo? Hoteliers moeten leren denken vanuit het perspectief van de gast

Tijdens HotelTech 2016 draait het om zowel inspiratie voor hoteliers als om tech. Voor iedere ondernemer is denken vanuit de klant (in ons geval de gast) een voorwaarde om succesvol te zijn en te blijven. “Uiteindelijk draait alles in de praktijk om de beleving van de hotelgast, om ‘gues...

8 november 2016 Hotel
Huis ter Duin en CSU starten Hotel Academy

Landelijk hotelspecialist CSU Hotel Services en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk starten deze maand met The CSU Hotel Academy. Dit gezamenlijke initiatief is erop gericht werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis te laten maken met werken binnen de housekeeping. Geprob...

28 oktober 2016 Hotel Hotelketens Interview
Hospitality Management 25 jaar, Hotel- en Leisuregroep Zuid-Nederland: 'We moeten een beetje oorlog voeren' (2013)

Op de teller van zijn twee jaar geleden nog nieuwe auto staat al 150.000 kilometer. "Dan weet u zo'n beetje wat ik doe", zegt Michael Spetter, even achteroverleunend in zijn kantoor te Amersfoort. Amersfoort? Maar hij is toch algemeen directeur van die hotelgroep in het zuiden (!) des ...

27 oktober 2016 Hoteltech
Zo trek je een organisatie weer vlot

“General managers willen controle houden en geven personeel weinig ruimte, ze reflecteren weinig en ze realiseren zich vaak niet wat ze doen op cruciale momenten. Ze nemen zich voor hun gedrag aan te passen, maar dit is moeilijk wanneer ze acuut problemen moeten oplossen.” Herman Rij...

20 september 2016 Awards Hotel
Hotel Cup vestigt aandacht op welzijn en gezondheid in hospitality

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 24 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. De Hotel Cup is geïnitieerd door Blycolin, Koninklijk...

22 juli 2016 Hotel
Hotel Cup vestigt aandacht op welzijn en gezondheid in hospitality

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 30 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. Daarnaast worden de deelnemers voorzien van relevante inhoud ...

9 juni 2016
Amsterdam strenger wat betreft vestiging hotels

Bestuurscommissies van de Amsterdamse stadsdelen kunnen uitzonderingsgebieden aanwijzen die op voorhand worden uitgesloten voor hotelontwikkeling. Hiermee komt het college tegemoet aan de wens van de stadsdelen om per buurt te kijken waar eventueel ruimte is voor nieuwe hotels en waar juist niet. ...

30 mei 2016
Tim Gilissen is een GM met toekomstvisie

In het Noord-Limburgse Baarlo heeft Sandton Château de Raay met Tim Gilissen een kasteelheer aangetrokken met gevoel voor rentmeesterschap. De roots van de nieuwe general manager, die in april jl. overstapte van Château Sint Gerlach in Houthem, liggen in landelijk gelegen Limburgse hotels. Eerde...

13 mei 2016
Zo willen millennials technologie in hotels gebruiken

Millennials gebruiken elke dag technologie. Ook tijdens een hotelverblijf willen ze gebruikmaken van hun smartphones, tablets en andere technologische toepassingen. Onlangs onderzocht Oracle Hospitality hoe 9000 millennials uit 8 landen technologie in hotels gebruiken. Gebruik van technologie i...

6 mei 2016
Hospitality Management 25 jaar: "hoteliers hebben geen kennis van b&b markt

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Het gesprek met Hanny Arens van Bed & Breakfast Nederland is er daar een van. Dit interview dateert uit 2011. Groeiende markt De bed & breakfast-markt groeit en professionaliseert zienderoge...

10 maart 2016
Amerborgh koopt vastgoed Sandton Grand Hotel Reylof Gent

Amerborgh International N.V., grootaandeelhouder van Sandton Hotels, is eigenaar geworden van het vastgoed van het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent. Amerborgh heeft het pand overgenomen van een private belegger. Het luxueuze hotel, dat sinds de opening in 2011 meerdere kwaliteitsonderscheidinge...

8 maart 2016
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel. Meatlove Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co....

26 februari 2016
Hospitality Management 25 jaar: Interview Chris Luken 2010

Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar en dat is direct een mooie gelegenheid om het verleden en het heden te verenigen. Hieronder lees je het interview met Chris Luken uit 2010 terug. De laatste keer dat Hospitality Management uitgebreid met Luken sprak, was in 2005. Toen sloot Fletc...

17 februari 2016
Massatoerisme is funest voor Amsterdam

Hoeveel water kan een spons absorberen? Zijn er grenzen aan de groei en zo ja, wanneer worden die bereikt? Waar is het kantelpunt tussen prettig en onprettig, tussen acceptabel en onacceptabel? Wat is de absorptiecapaciteit van de gemeenschap? Wanneer slaat balans om in disbalans? Dit zijn geen ge...

16 februari 2016
Tio wint European Mise en Place Cup

Gisteren vond alweer de achtste editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Maar liefst 30 internationale hotelscholen uit 14 verschillende landen streden om deze prestigieuze prijs. Deze editie van de EMCup stond geheel in het teken van het thema 'Surfing The Silver Wave'. Tio Univer...

5 februari 2016
Eetwinkel opent shop in Mercure hotel

De Amsterdamse eetwinkel STACH, die bekend staat om zijn verantwoorde to-go producten en (on)bekende specialiteiten van lokale everanciers, heeft een foodshop geopend in Mercure Hotel Amsterdam City. Lokaal In de shop, die dezelfde uitstraling heeft als de verschillende STACH vestigingen in Am...

13 januari 2016
Judith van der Borch Talent of the Year

Tijdens Future Hotello, hét netwerkevenement voor studerende Hotello's dat gisteren plaatsvond in de Amsterdam RAI, is Judith van der Borch tot Verwolde van TIO University of Applied Sciences verkozen tot Talent of the Year 2016. Deze prestigieuze award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op ...

5 januari 2016
Hotello 3.0

Algoritmes, regressieanalyse, data mining; het kennisgebied waar de moderne hotelmanager mee te maken heeft, is de afgelopen jaren flink meer de exacte kant opgeschoven. Het is duidelijk dat het leiden van een onderneming en zeker ook het leiden van een hotel, vraagt om een heel breed kennisgebied....

25 december 2015 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Hotello 3.0

Algoritmes, regressieanalyse, data mining; het kennisgebied waar de moderne hotelmanager mee te maken heeft, is de afgelopen jaren flink meer de exacte kant opgeschoven. Het is duidelijk dat het leiden van een onderneming en zeker ook het leiden van een hotel, vraagt om een heel breed kennisgebied. ...

23 december 2015
Exclusief Interview Caro van Eekelen, AccorHotels

Caro van Eekelen maakte onlangs bekend dat zij benoemd is tot SVP Transformation HR bij AccorHotels. Dit houdt in dat zij binnen de organisatie een flinke sprong maakt. Van landendirecteur naar een wereldwijde HR-functie binnen AccorHotels. Dat is nogal een stap; zowel zakelijk als privé. ...

17 september 2015
Hotel, lunchroom en cafetaria thema's BBB

Horecavakbeurs BBB (5 tot en met 7 oktober in MECC Maastricht) organiseert dit jaar speciale themadagen waarop branchegenoten uit de hotel-, lunchroom- en cafetariawereld elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen. De maandag van de beurs staat geheel in het teken van het Euregionaal Hotel Symp...

18 augustus 2015
Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam

Amsterdam wordt in oktober weer een short stay hotel rijker. Dan opent Hotel Jansen aan de Schinkel in Amsterdam Oud-Zuid namelijk zijn deuren. Het short stay hotel richt zich volledig op studenten en young professionals van over de hele wereld. Met 166 unieke kamers, 5 communal areas en Restauran...

12 augustus 2015
W Amsterdam opent in september

W Hotels Worldwide maakt in september haar debuut op Nederlandse bodem met de opening van het W Amsterdam. De komst van dit hedendaagse lifestylemerk zal de hoofdstad voorzien van een flinke scheut nieuwe energie met haar opvallende design, unieke service en een programma dat bol staat van W Happen...

29 juli 2015
Zo boeken en waarderen zakenreizigers hotels

Zakenreizigers waarderen boekingssites waarop ze snel en handig kunnen zoeken, met duidelijke resultaten en de mogelijkheid om 'onthouden' te worden. Dit blijkt uit de Egencia Global Traveler Survey. Verschillende boekingssites raadplegen In de Verenigde Staten bezoekt 51 procent drie of meer...

14 juli 2015
Nieuw niveau IHG Rewards Club

IHG (InterContinental Hotels Group) lanceerde gisteren de naam van het nieuwe niveau binnen het loyaliteitsprogramma van IHG Rewards Club, Spire Elite. Het nieuwe lidmaatschap wordt ingevoerd om de trouwste leden te erkennen en te belonen. Ter ere van deze lancering, heeft de wereldbekende reisfo...

29 juni 2015
Itesso presenteert nieuwe feature

Itesso, innovator in cloud-native hospitality technologie, zal de Events, Tasks and Notification feature van het Itesso Enterprise Lodging System (ELS) voor de eerste keer op HITEC 2015 demonstreren. HITEC vindt plaats in het Austin Convention Center van 15 t/m 18 juni. Meldingen Itesso’s n...

24 juni 2015
Nieuwe Motel One in Manchester

Het onlangs geopende Motel One Manchester Piccadilly ligt direct in het centrum en tegenover het centraal station. Het tweede hotel van de Duitse budget design hotelketen in Engeland telt 330 kamers en kent twee thema’s: hardwerkende bijen, die de geschiedenis van de Industriële Revolutie weersp...

8 juni 2015
Culinair Hilton Amsterdam Airport Schiphol

In het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar opent, zorgen subtiele verwijzingen in het interieurontwerp naar de Nederlandse cultuur en het historisch erfgoed. Dat vormde deels ook de inspiratie voor de pijlers van het food & beverage aanbod: de Lobby & Cocktail Bar Axis, het...

12 mei 2015
David Braithwaite nieuwe GM Hilton Leiden

David Braithwaite (1970) is benoemd tot hotelmanager van Hilton Garden Inn Leiden, en volgt daarmee Sjoerd Sybesma op. Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide zegt daarover: "David vult de laatste lege stoel binnen het Nederlandse team van hotelmanagers en General Managers....

11 mei 2015
Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent eerder

De nieuwbouw van Hilton Amsterdam Airport Schiphol vordert in rap tempo. Het nieuwe hotel met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en evenementenruimte opent eerder dan verwacht. Vanaf september gaan de deuren open. Optimistisch gestemd Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux Hilton Worldw...

4 mei 2015
Wat wil de hotelgast nu eigenlijk?

Uit hoeveel verschillende hoofdkussens laat u uw gasten kiezen? Biedt u in-room entertainment zoals een Playstation aan? Overigens, de iPhone docking stations die uw gasten als wekker konden gebruiken, heeft u hopelijk kunnen omruilen voor een model waar ook de iPhone 6 op past. Steeds nieuwe inno...

2 maart 2015
Bouw van nieuw hotel op de Veluwe

Het Oosterbeekse Introvast B.V. iet een droom werkelijkheid worden: de bouw van een hotel en bijbehorende hotellodges bij Velp. Dit jaar wordt gestart met de bouw van B&B Hotel Beekhuizen & Lodges. Wanneer het hotel gereed is, ligt het midden in Nationaal Park Veluwezoom, een prachtige omgeving. ...

19 februari 2015
Top 10 vreemdste beroepen in de reisbranche

Vergeet de stewardess, de reisleidster en de front desk medewerker in het hotel, wij presenteren je de 10 meest vreemde beroepen in de reisbranche. Foto: In het Loews Coronado Bay Resort kunnen ook honden leren surfen 1.Surfleraar voor honden Locatie: Loews Coronado Bay Resort in de Verenigd...

10 februari 2015
Stenden wint Mise en Place Cup

Gisteren vond de zevende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Voor de eerste keer werd de internationale competitie georganiseerd in Maastricht. Deze editie van de EMCup stond geheel in het teken van het thema 'Wellness, Wellbeing & Wealth'. Stenden University of Applied Science...

14 januari 2015
Dit zijn de drie finalisten!

De poll is gesloten. Nu is bekend wie de drie finalisten zijn die kans maken op de titel 'F&B Professional of the Year'. De strijd om de meeste stemmen was ongemeen fel en werd deels uitgevochten via social media. Een overweldigend aantal stemmen werd dit jaar geteld, waarbij de drie finalisten in...

15 december 2014
De meest fantastische hotellobby's

‘You only get one chance to make a first impression’, luidt het gezegde. Deze spreuk is ook toepasbaar op hotels, waarbij de lobby de eerste indruk van een hotel vormt. Dit hebben ze in Las Vegas goed begrepen, want daar zijn de hotellobby’s werkelijk spectaculair. Laat je inspireren en reis ...

4 december 2014
W hotel breidt nu al uit

Starwood Hotels & Resorts Worldwide kondigt vandaag haar plannen aan voor een uitbreiding van het langverwachte W Amsterdam. Aan het geavanceerde hotelproject zal een tweede gebouw worden toegevoegd. W Amsterdam, dat gelanceerd wordt in het najaar van 2015, zal naast het oorspronkelijke gebouw van ...

23 juli 2014
Accor breidt loyaltyprogramma uit

Vijf jaar na de lancering heeft Le Club Accorhotels, Accors gratis loyaltyprogramma, al meer dan 15 miljoen leden. Vandaag lanceert Accor een genereuzer programma dat beloningen toekent aan loyale gasten die verblijven in 2700 hotels wereldwijd, verdeeld over het luxe- tot aan het economy-segment....

20 juni 2014
Bestuur HotelloTop afgetreden

Op vrijdag 13 juni vond de HotelloTOP Board of Inspiration Day plaats, ditmaal in het schitterende nieuwe TivoliVredenburg te Utrecht. Mede dankzij alle aanwezigen was deze dag weer een succes. Aftreden bestuur Na 10 jaar inzet, 10 jaar innovatie en 10 jaar inspiratie is dit het einde van een ti...

22 mei 2014
Groootste hotel Benelux bijna open

De verbouwing van ibis Amsterdam Airport, het grootste hotel van de Benelux, nadert deze week zijn voltooiing. Het hotel investeerde ruim 2 miljoen euro om zich voor te bereiden op een verwachte toename van het aantal reizigers. Nieuw zijn 125 extra parkeerplaatsen, een stijlvolle en eigentijds in...

25 februari 2014
Roberto Payer vertrekt

Alessio Colavecchio (38) is benoemd tot Hotel Manager van Hilton Amsterdam. De voormalig rechterhand van Roberto Payer keert na ruim anderhalf jaar als Hotel Manager van Hilton Airport Madrid terug naar Amsterdam. Hij krijgt de dagelijkse leiding over het hotel. Roberto Payer richt zich volledig o...

14 februari 2014
Health Cuisine bij Cas Spijkers opleiding

Health Cuisine, ofwel gezonde gastronomie, is onderdeel geworden van de lessen binnen de Cas Spijkers Academie (CSA) in Twente. Hotello Nico Dingemans is als gastdocent bij de academie betrokken vanuit zijn bedrijf Hospitality in Health, en als schrijver over Health Cuisine en het boek From Farm t...

10 februari 2014
Hotellerie moet digitale technieken beter commercieel inzetten

Het eerste congres voor de G20 Hotelvision zorgde voor een aantal eyeopeners voor de branche. De ruim 70 deelnemers uit de top van de Europese hotellerie werden met een stormsessie bijgepraat op het gebied van e-commerce en m-commerce (mobile commerce, red.). Kansen De G20 Hotelvision werd geh...

4 februari 2014
Columbus-prijs voor Smokey Goodness

Smokey Goodness het barbecuecateringbedrijf van Jord Althuizen en Derk van Westenbrugge, heeft de Columbus Trofee 2014 gewonnen. Het is voor de 10e maal dat deze prijs voor creatieve, startende en succesvolle ondernemingen in de gastvrijheidsbranche is uitgereikt. Jurycommentaar Smokey Goodnes...

15 januari 2014
Jord Althuizen Hotello of the Year

Tijdens de HotelloTOP 2014 is Jord Althuizen (HDH'08) gekozen tot Hotello of the Year. Hij ging de verkiezing aan met Maarten Wessels (HHL/Stenden University ‘98), en Wenda Kielstra (HHL/StendenUniversity ’08). Mobiele barbecue Althuizen heeft op dit moment twee jonge bedrijven. Crave Conc...

10 januari 2014
Uitgeverij PS: klaar voor de Horecava!

Uitgeverij PS, o.a. bekend van Hospitality Management, is ook dit jaar aanwezig op de Horecava 2014. U herkent onze stand aan de gouden lijstjes waar alle covers van onze vakbladen van het afgelopen jaar aan hangen. Wij zijn er klaar voor en heten u van harte welkom bij stand 630 in hal 1. K...

31 december 2013
Bezoek onze hotelsessies op Horecava

Hospitality Management stelt dit jaar serieuze vragen op de Horecava. Het hotelvakblad organiseert op het Hotelplein in Hal 1 rondetafelgesprekken en een debat over actuele onderwerpen. Hiervoor hebben we diverse toonaangevende sprekers gevraagd en nodigen u van harte uit om tijdens de sessies een...

18 december 2013
Finalisten Hotello of the Year bekend

De drie finalisten van de Hotello of the Year Award zijn bekend. Maarten Wessels (HHL/Stenden University ‘98), Jord Althuizen (HDH ’08) en Wenda Kielstra (HHL/StendenUniversity ’08) kwamen als genomineerden uit de bus. Finalestrijd De drie finalisten zullen het tegen elkaar opnemen in ee...

13 september 2013
RV Bijbel of ballen?

Vaak denk ik terug aan de woorden van Operations docent Wim Fennema, verbonden aan de Hotelschool Den Haag: zonder netwerken geen succes! En voor degenen die van hem les hebben gehad: hij herhaalde deze woorden maar wat graag, keer op keer. Het zei me toen niet zo gek veel maar ik knoopte het toc...

18 juli 2013
Nieuwe manager voor Hotel Udens Duyn

Anke Dortmans is aangesteld als manager van viersterrenhotel Udens Duyn. Dit hotel wordt gebouwd naast het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden en gaat in september officieel open. Dortmans volgt Gerlof Menkveld op, die tijdens de bouw van het hotel de functie van interim manager heeft vervuld. ...

3 juni 2013
Nieuwe hotels ondergronds bedacht

Hotelbedrijf Marriott International heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om de concurrentie geen glimp op te laten vangen van hun toekomstige kamers en hotellobby's. Onder het hoofdkantoor van de onderneming in Amerika zijn twee nieuwe ondergrondse verdiepingen gekomen waar ontwerpers, arc...

23 mei 2013
EW Facility Services steunt HotelloTOP

Tijdens de HotelloTOP ‘Board of Inspiration Day’ op 17 mei plaatsten Bas Cornelissen, algemeen directeur EW Facility Services en Maartje Beijsens, directeur HotelloTOP een handtekening onder het verlengen van hun samenwerking met twee jaar. Met haar wortels in de hotellerie gelooft de facilita...

24 april 2013
The College Hotel heeft mooiste toilet

The College Hotel in Amsterdam mag zich een jaar lang de trotse eigenaar noemen van ‘Het mooiste toilet van Nederland’. Een deskundige jury koos uit meer dan 80 verschillende inzendingen dit toilet als winnaar en vond het toilet met recht ‘een omweg waard’. Geen sluitstuk “Dit toilet...

11 januari 2013
Horecava 2013 in beeld (6)

Er was genoeg te zien op de Horecava. We schoten de volgende beelden tijdens de HotelloTop, in de spannende stand van Jägermeister en bij de Schnippeldisko van de Youth Food Movement. Foto's: Frank Lindner ...

9 januari 2013
Niek van den Adel Hotello of the Year

Tijdens de HotelloTop op de Horecava is Niek van den Adel uitgeroepen tot Hotello of the Year. Hans Meyer en Ernest Lefebvre waren ook in de race voor de titel. Van den Adel kreeg de meeste stemmen. Ervaringsdeskundige Van den Adel heeft een eigen adviesbureau waarin hij zorginstellingen advisee...

9 januari 2013
Finalisten F&B Award 2013 bekend

Levy Smit (Hotel Beaumont Maastricht), Iris den Dekker (Hilton Royal Parc Soestduinen) en Albert Veerman (d’Vijff Vlieghen/NH Hotels) zijn de finalisten voor de F&B Professional of the Year Award. Zij kregen van de tien genomineerde kandidaten de meeste internetstemmen. Tijdens het HotelloTOP Ye...

9 januari 2013
Scriptieprijs voor Jannika Spremberg

Jannika Spremberg van de Hotelschool Den Haag heeft tijdens de HotelloTop op de Horecava de Dutch Hotel Management Schools Thesis Award in de wacht gesleept. Peter Klosse reikte de prijs uit. Spremberg kon zelf niet aanwezig zijn in verband met verblijf in het buitenland. Een medestudente nam de ...

24 december 2012
Hotello of the Year 2013

Afgelopen vrijdag zijn de drie finalisten bekend gemaakt die tijdens de Horecava op 9 januari in de Amsterdam RAI zullen strijden om de titel Hotello of the Year 2013. Prestigieuze award Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt door HotelloTOP aan de hotello die het meest succesvol i...

21 december 2012
Stem op de F&B-Professional 2013

U kunt vanaf nu stemmen op één van de tien genomineerden voor de F&B Professional of the Year Award 2013. Via de website van Hospitality Management kunt u stemmen. Bekijk hier de tien genomineerden. h2. Iris den Dekker F&B Service Manager, Hilton Royal Parc, Soestduinen "Iris is een vindin...

18 december 2012
Wie wordt F&B-Professional van 2013?

Maak kennis met de tien genomineerden voor de F&B Professional of the Year Award 2013. Vanaf vrijdag 21 december kunt u via de website van Hospitaltiy Management stemmen op uw favoriete kandidaat. h2. Iris den Dekker F&B Service Manager, Hilton Royal Parc, Soestduinen "Iris is een vindingri...

5 december 2012
Nominaties F&B of the Year bekend

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) heeft dinsdag 4 december de tien genomineerden voor de F&B Professional of the Year Award 2013 bekend gemaakt. De tien kandidaten zijn vanuit de hele branche aangedragen en geselecteerd door een selectiecommissie. Ze werden bekend gemaakt tijdens...

12 november 2012
De jeugd van tegenwoordig...

“De huidige generatie afgestudeerden van de hogere hotelscholen zijn veelal arrogant en hebben geen goede manieren meer.” Deze uitspraak zette de toon voor het uitstekend georganiseerde jubileumdebat dat onlangs werd gevoerd tijdens het tachtigjarig bestaan van INCH (International Network Connec...

28 oktober 2012
Op zoek naar de F&B-professional van 2013

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM start, in samenwerking met Hospitality Management, de zoektocht naar de F&B Professional of the Year 2013. Wie wordt de opvolger van Suzanne de Zwaan (winnaar 2011) en "Reint van Rooij":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/reint-van-rooij-f...

18 oktober 2012 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: De jeugd van tegenwoordig...

“De huidige generatie afgestudeerden van de hogere hotelscholen zijn veelal arrogant en hebben geen goede manieren meer.” Deze uitspraak zette de toon voor het uitstekend georganiseerde jubileumdebat dat onlangs werd gevoerd tijdens het tachtigjarig bestaan van INCH (International Networ...

3 oktober 2012
Diamantvondst bij Holiday Inn Leiden

Ter ere van de 60e verjaardag van Holiday Inn verstopte het hotelbedrijf voor meer dan 37.000 euro aan diamanten in willekeurig geselecteerde hotelkamers in Europa. Bij het Holidy Inn in Leiden is een één-karaats diamant gevonden door meneer Funmi Adeshina uit Den Haag. Verrassing De gelukki...

16 april 2012
V(r)aag

Als me iets opvalt de laatste tijd, dan is het dat de horecabranche eigenlijk niet meer bestaat. Die ouwe vertrouwde indeling van hotel, restaurant en café; dat zegt echt helemaal niets meer. Restaurants stampen aanpalende suites uit de grond, hotels worden buurthuizen, en cafés zitten op de me...

27 februari 2012
Marriott hotel komt met uitserveergarantie

Het Washington West End Marriott hotel in Amerika biedt gasten die iets willen eten de garantie dat hun bestelling binnen 5, 10 of 20 minuten op tafel staat. Op de menukaart in de lobby staan verse door de chef bereide gerechten als hummus met naanbrood, huisgemaakte chips met komkommer en curry d...

12 januari 2012
Poleanne Vluggen is Hotello van het jaar

Tijdens het HotelloTOP Year Event in Amsterdam RAI, heeft Poleanne Vluggen van Accor de Hotello of the Year Award gewonnen. De verkiezing stond in lijn met het thema; 'SHEconomy, what she can do for your business.' Tussen 5 en 11 december hebben ruim 3.000 mensen hun online stem uitgebracht op d...

10 januari 2012
Kritisch debat over hotelinvesteringen

Op dinsdag 10 januari organiseerde de HotelloTOP in samenwerking met Hospitality Management de paneldiscussie 'Dutch Hotel Investment'. In de 'hotel lounge' op de Horecava 2012 verzamelde een groot publiek om te luisteren naar de discussie tussen Bastiaan Driessen (Invast Hotels), Maik Willems (B...

9 januari 2012
Het panel van de HotelloTop

Dit jaar organiseert HotelloTop in samenwerking met Hospitality Management (Uitgeverij PS:) de paneldiscussie 'Dutch hotel investment'. Het debat wordt gehouden op 10 januari in de HOTEL Lounge op de Horecava. Het panel bestaat uit boeiende mensen met een kritische blik op vastgoed in de hotellerie....

6 januari 2012
CEO Powerbrunch voor HotelloTOP

Op 11 januari vindt de jaarlijkse CEO Powerbrunch, georganiseerd door HotelloTOP, plaats in Hotel Okura Amsterdam. Tijdens de CEO Powerbrunch zullen enkele gerenommeerde internationale gasten, waaronder Tony Buzan, o.a. brain specialist, aanwezig zijn. Sheconomy Dit jaar staat het HotelloTOP...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: