Deze keuzes dragen bij aan succes Bastion Hotels

Auteur: redactie
Branded Content 28 november 2023
Deze keuzes dragen bij aan succes Bastion Hotels Marianne van der Sterren

Bastion Hotels is al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de hotelwereld. Marianne van der Sterren, HR & ICT Manager, vertelde tijdens het event ‘Hotel van de Toekomst’ over het belang van gastprofielen, persoonlijke aandacht én automatiseren voor kwaliteit en gasttevredenheid.   

Succes door gastprofielen en extra services 

“Bastion Hotels is voor iedereen, maar focust zich nadrukkelijk op de zakelijke gast en daarnaast de leisure gast. Wat hierbij helpt is het denken in gastprofielen. We voeren data-analyses uit om patronen te ontdekken en feiten te constateren. Toch voeren emotie en ervaring de boventoon in het aanpassen van hoteldiensten”, aldus Marianne. “We willen een persoonlijke benadering bedrijven. Door in gesprek te blijven met gasten kunnen we ons eigen potentieel ontwikkelen. Niet alleen onze medewerkers op de locaties, maar ook onze directie vraagt waar onze gasten behoefte aan hebben. De zakelijke gasten, bijvoorbeeld, zijn veelal vaste gasten die onze hele landelijke keten benutten. Door een huiselijk sfeer te creëren of thema-avonden (Mexicaans of Duits) te organiseren, zijn we vanuit gastperspectief onderscheidend. En dit levert Bastion een hogere gemiddelde besteding en hogere gastfrequentie op.” 

Efficiënte bedrijfsvoering vanuit hoofdkantoor 

De 34 Bastion Hotels zijn verspreid over Nederland, maar worden vanuit het hoofdkantoor in Utrecht centraal aangestuurd. “Of je nu in Groningen, Amsterdam of Maastricht slaapt, overal wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. Door te focussen op de basisbehoeften van de gast en efficiënte werkprocessen hieromheen kan Bastion de kwaliteit hooghouden en concurrerend zijn. Automatisering speelt een belangrijke rol in onze bedrijfsvoering om twee hoofdredenen: 1) efficiëntieslagen om taken makkelijker en minder tijdsintensief te kunnen uitvoeren, en 2) kostenvoordelen; we knopen software aan elkaar om repeterende, menselijke handelingen weg te nemen.”  

Eijsink is een van de partners waarmee we al sinds 2015 stappen op het gebied van automatisering zetten. Het begon met de realisatie van nieuwe kassasystemen gekoppeld aan het hotel PMS. Inmiddels werken alle hotellocaties ook met de online personeelsplanningsoftware booq Personeelsplanner en is de implementatie van digitale keukenschermen in volle gang.”

De doorvoer van automatisering in de hotelketen is een constante inspanning om ervoor te zorgen dat Bastion zijn kenmerkende gastbeleving kan bieden. Nieuwe projecten worden vanuit het hoofdkantoor aangestuurd, zodat de locaties zich vol kunnen focussen op de gast. Hoe bepaalt Bastion welke automatiseringsprojecten opgestart worden? “We kiezen voor een pragmatische aanpak waarbij we rationeel afwegen wat de positieve en negatieve effecten zijn op kosten, productiviteit, tijdswinst of plezier. Oftewel: wat levert de investering Bastion op in extra aandacht voor de gast.” 

Automatiseringspartner Eijsink heeft bijna 40 jaar ervaring met hotelautomatisering. Van een gebruiksvriendelijk kassasysteem dat integreert met uw PMS-systeem, tot online personeelsplanning, digitale bonschermen in de keuken tot QR-codes of een bestelsite voor roomservice. Kies voor efficiënter werken. Ontdek de mogelijkheden op eijsink.nl/hotel

Overig nieuws