Toekomstig Hiltonhotel Kasteel Gemert Eindhoven uitgebreid met 25 suites van topniveau

Auteur: redactie
Opening Hotelketens 19 december 2023
Toekomstig Hiltonhotel Kasteel Gemert Eindhoven uitgebreid met 25 suites van topniveau

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton, dat medio 2025 de eerste gasten hoopt te ontvangen, krijgt aanzienlijk meer kamers dan in de oorspronkelijke plannen was voorzien. In plaats van de ongeveer 50 kamers waarvan nog sprake was bij de presentatie in december vorig jaar, worden het er nu in totaal ongeveer 75.

Om de forse uitbreiding te kunnen realiseren, komen de koopappartementen die waren gepland in de inmiddels geheel gerestaureerde Hoofdburcht te vervallen. Daarvoor in de plaats komen 19 zogeheten junior suites, vier presidential suites en twee royal suites. Deze laatste hebben elk een vloeroppervlakte van iets minder dan honderd vierkante meter.

Met de forse uitbreiding van het aantal suites geeft Kasteel Gemert gevolg aan een expliciete wens van Hilton Worldwide, aldus Bas van de Laar, eigenaar van het uit de veertiende eeuw daterende kasteelcomplex. “Uit de vele gesprekken die we hebben gehad, blijkt dat de top van Hilton veel potentie ziet in dit project. Onderzoek wijst uit dat er binnen afzienbare tijd een schreeuwend tekort zal zijn aan hoogwaardige hotelcapaciteit in de regio. De eerste tekenen daarvan zijn op dit moment al zichtbaar. We wisten natuurlijk al dat we als eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux iets fantastisch in handen hadden, maar met de uitbreiding die nu ophanden is, spelen we zonder meer mee in de Champions League.”

Geen extra overlast omwonenden

Van de Laar benadrukt dat omwonenden van Kasteel Gemert en andere belanghebbenden geen extra zorgen hoeven te maken. Het gaat hier niet om de zoveelste verandering in het project, maar om een doorvertaling van het oorspronkelijke hotelontwerp. Deze ontwikkeling sluit bovendien naadloos aan bij het dit jaar gepresenteerde eindontwerp. Er is geen enkele verandering in het aantal logistieke bewegingen. Ook alle parkeeroplossingen in het eindontwerp blijven overeind.”

In het zuiden van Nederland is op dit moment niet één hotel te vinden dat qua niveau kan wedijveren met Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton, aldus Van de Laar. ,,We hebben het hier over een on-Nederlands project van internationale allure, dat zonder meer vergelijkbaar is met hotels van wereldklasse als Waldorf Astoria Amsterdam (eveneens onderdeel van het Hiltonportfolio), en het Botanic Sanctuary in Antwerpen. Dit laatste hotel ontving begin 2022 de eerste gasten en weet inmiddels alle ogen van de internationale hotelwereld op zich gericht.”

Een reis waard

Met de uitbreiding kan het toekomstige Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton een veel groter marktgebied bedienen dan aanvankelijk de bedoeling was. ,,We presenteren ons heel nadrukkelijk als destinatiehotel met een ‘vijfsterren superieur’ aanbod. Alles wat je als gast zou kunnen wensen, hebben wij in eigen huis. Om in Michelin-termen te spreken: dit hotel is straks niet alleen het omrijden waard, maar zelfs een reis waard.”

Alles wat je kunt afvinken qua kwaliteit, zit in dit gigantische project besloten, is ook het oordeel van Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hospitality, de hotelorganisatie die het management van Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton voor haar rekening neemt. Hendricks werd eerder dit jaar, mede op basis van zijn visie op hoe de internationale hotelmarkt zich ontwikkelt, uitgeroepen tot Hotello of the Year. ,,Dit hotel richt zich in de eerste plaats op zakelijke gasten, maar de leisure-gast die op zoek is naar een verblijf op het allerhoogste niveau is straks natuurlijk ook van harte welkom. We hebben hier alles waar ze in andere werelddelen van dromen: een eeuwenoud kasteel, met een slotgracht, een prachtige ligging midden in het groen, restaurants en spa-wellness faciliteiten van topklasse en verder alles wat een meerdaags verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis maakt. En dan vergeet ik bijna nog te zeggen dat het hele interieur ontworpen wordt door de wereldvermaarde ontwerper Piet Boon.”

Ideale plaatje

Met de recente uitbreiding staat het ideale plaatje, aldus Bas van de Laar. ,,We zijn altijd al uitgegaan van het allerbeste. We misten alleen nog enkele presidential suites en royal suites, terwijl daar vanuit de top van het internationale zakenleven heel veel vraag naar is. Daarnaast zou je kunnen denken aan internationale artiesten, die altijd op zoek zijn naar het beste van het beste, liefst in een omgeving waar ze alle privacy hebben die ook nog eens prima kan worden beveiligd. Bij ons krijgen ze desgewenst een eigen ingang. Eventueel kunnen we een hele vleugel afsluiten. Tot slot wil ik graag aanstippen dat de algemene gedeeltes van het hotel én het omliggende park straks voor iedereen toegankelijk zijn. Inwoners van Gemert zijn helemaal van harte welkom. Het is en blijft toch een beetje hun kasteel.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws