Black Label Hospitality geeft per direct sturing aan Holiday Inn Eindhoven

Auteur: Redactie
Hotelketens 3 augustus 2023
Black Label Hospitality geeft per direct sturing aan Holiday Inn Eindhoven Martin Hendricks, Black Label Hospitality

Het Sittardse hotelbedrijf Black Label Hospitality (BLH) gaat met onmiddellijke ingang sturing geven aan het  Holiday Inn hotel in het centrum van Eindhoven. Het hoge gebouw met 207 kamers, op loopafstand van het Eindhovense centraal station, is eigendom van de Brabantse investeringsmaatschappij Somerset Capital Partners.

De nieuwe activiteiten in Eindhoven vormen voor het stevig aan de weg timmerende Black Label Hospitality de derde uitbreiding in minder dan een jaar tijd. Op dit moment wordt in Amsterdam, op een steenworp van het Vondelpark, de laatste hand gelegd aan Maison ELLE, een voor Nederland nieuwe hotelformule die in Parijs, de enige andere locatie tot nu toe, succesvol is. Eind vorig jaar ging Black Label Hospitality, dat in Sittard en Valkenburg in totaal vier hotels runt, een samenwerking aan met onder andere Hilton International. Deze wereldvermaarde speler op het gebied van hotellerie, opent eind 2024 in het historische Kasteel Gemert, onder de rook van Eindhoven, het eerste Curio by Hilton van de Benelux. Het gaat om het meest exclusieve hotelmerk in het portfolio van Hilton Worldwide. Ook het management hiervan komt in handen van Black Label Hospitality.

Internationale groei

Het nieuwe Eindhovense project past helemaal in de toekomstvisie van het Sittardse hotelbedrijf, dat de komende jaren inzet op een aanzienlijke internationale groei. Eigenaar Martin Hendricks, eerder dit jaar door zijn branchegenoten uitgeroepen tot Hotello of the Year: "Als je kijkt naar ons portfolio, dan zie je dat we een gezonde mix aan het ontwikkelen zijn tussen top- en middenklasse hotels in diverse genres, waarmee we mikken op zowel de zakelijke markt als op leisure in het wat hogere segment. Met Holiday Inn Eindhoven kunnen we gastvrijheid bieden aan beide categorieën, waarmee we inspelen op de stormachtige ontwikkeling (in de positieve zin van het woord) die Eindhoven doormaakt als een van de economische kerngebieden van Nederland en een van de technologische topregio’s van Europa. Lichtstad Eindhoven heeft een grote behoefte aan hotelcapaciteit die past bij die ontwikkeling.”

Holiday Inn Eindhoven

Holiday Inn Eindhoven dateert uit de jaren zeventig en behoort al vijftig jaar tot de toonaangevende IHG hotel groep. Het hotel werd tot enkele jaren geleden geëxploiteerd door Eden Hotels. Somerset Capital Partners, de eigenaar van het gebouw en het omliggende terrein, heeft alle vertrouwen in de samenwerking met Black Label Hospitality. "Zij hebben in korte tijd bewezen een krachtdadige organisatie te zijn, die niet voor niets de interesse heeft gewekt van wereldspelers als IHG maar ook Hilton Worldwide en Accor. Als je zulke internationale reuzen als partner aan je weet te binden, moet je van goeden huize komen.”  Aldus Ruud Nijs van Somerset Capital Partners.

Fotografie hoofdfoto: Wendy Bos

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws