Karl Lagerfeld ontwerpt voor Sofitel

30 januari 2013
Karl Lagerfeld ontwerpt voor Sofitel

Karl Lagerfeld, de man van de ontelbare samenwerkingen. Nieuw aan zijn lijstje: een collaboratie met hotelketen Sofitel. Hij stroopt zijn mouwen op voor het nieuwe So Singapore.

*Ultieme touch*
De So-hotels van de keten zijn herkenbaar door een focus op hedendaags design door beroemde architecten of een verfraaiing door internationale beroemdheden uit de mode-, design-, of kunstwereld. Lagerfelds taak is om een nieuw logo te ontwerpen voor het hotel. "Karl zal dit logo de ultieme touch van verfijning geven en het concept verbeteren", vertelt CEO Robert Gaymer-Jones van Sofitel aan de Britse Vogue.

*Chique postkantoor*
Het nieuwe vijfsterrenhotel opent zijn deuren begin juli 2013. Het is gevestigd in een voor jaren ongebruikt postkantoor uit de jaren twintig en telt 134 kamers, waarvan 23 suites.

*Chocolade dromen*
De samenwerking met een modeontwerper is niet nieuw voor Sofitel. Kenzo Takada ontwierp voor So Mauritius onder andere kussens, handdoeken en vazen. Christian Lacroix hielp mee aan het interieur van So Bangkok. Lacroix verzorgde tevens het interieur voor Hotel le Bellechasse in Parijs. Ook voor Lagerfeld is de samenwerking met een hotel niet de eerste keer. Hij nam vorig jaar het exterieur van Hotel Métropole in Monte-Carlo onder handen en maakte voor Magnum een hotelkamer waarin alles, van bed tot behang, van chocolade was gemaakt.

*Mode en hotellerie hand in hand*
Er zijn meer voorbeelden waarin de mode en hotellerie samenkomen. Donatella Versace ontwierp een hotel in Australië, waar alles, van de meubels tot het servies, van Versace is. In Dubai staat Armani Hotel, in Edinburgh Hotel Missoni en in Milaan Maison Moschino. En dan is er nog Hotel Modez in Arnhem. In dit etablissement spelen mode en design de hoofdrol. Onder leiding van mode-illustrator Piet Paris lieten Nederlandse mode-alumni van de kunstacademie hun visie los op de 24 hotelkamers.

~Marijn Brok~

Overig nieuws