Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin

Auteur: redactie
F&B Personalia 17 juni 2024
Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin

Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, die in februari 2024 tot junior chef promoveerde, heeft zich bewezen als een innovatieve jonge chef. Hij volgt hiermee chef Marcel van Lier op die van zijn pensioen gaat genieten.

Stan Kerckhoffs, restaurant manager van Latour, vertelt: “We zijn verheugd om Kenny Friederichs te zien doorgroeien naar chef de cuisine. In zijn nieuwe rol zal Kenny een impuls geven aan de keuken van Latour en op geheel eigen wijze de gastronomische traditie voortzetten die Marcel heeft opgebouwd.”

Al meer dan een jaar werkt Friederichts samen met Robert Kranenborg aan zijn culinaire creativiteit en deze samenwerking zal in de komende periode verder uitgebouwd worden. Friederichs heeft een stijl ontwikkeld waarbij hij kookt met lichtere smaken en gerechten die geïnspireerd zijn op het zilte van de zee. Dit sluit perfect aan bij het prachtige uitzicht waar de gasten van kunnen genieten tijdens hun bezoek aan het restaurant. Stephan Stokkermans, managing director van Grand Hotel Huis ter Duin, sluit af: “We willen Marcel van Lier bedanken voor zijn buitengewone bijdrage aan Latour. We kijken uit naar de innovatieve en verfijnde keuken van Kenny Friederichs en hebben er alle vertrouwen in dat hij het erfgoed van Latour met succes zal voortzetten.”

Afscheid

Na bijna 25 jaar van passie en toewijding als chef in Latour in Noordwijk, heeft Van Lier besloten zijn carrière te beëindigen en van zijn welverdiende pensioen te genieten. De familie Noorlander en het team van Latour danken Marcel voor zijn jarenlange inzet en creativiteit die het restaurant tot gastronomische hoogtes hebben gebracht. Met zijn vertrek op zaterdag 27 juli 2024, sluit Van Lier een belangrijk hoofdstuk af in de geschiedenis van Latour

Over Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Met 16/20 in de Gault Millau en een vermelding in de Lekker top 100 is Latour een gerenommeerd restaurant aan de Nederlandse kust. Onder leiding van chef Friederichs en restaurant manager - Sommelier SVH Meestergastheer Kerckhoffs serveren zij eigentijdse gerechten geïnspireerd door de regio. Gedreven door hun liefde voor het vak, streven zij voortdurend naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour biedt gastronomie met het oog op detail met een adembenemend uitzicht op de kust van Noordwijk.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws