Keurmerk geluidsoverlast hotels

27 mei 2014
Keurmerk geluidsoverlast hotels

Geluidsoverlast is één van de grootste klachten van hotel- en conferentiegasten. Veel mensen en bedrijven zoeken op internet speciaal naar hotels die kunnen garanderen
dat kamers en conferentiezalen goed geïsoleerd zijn.

*Keurmerk*
Nu weet je pas hoe luidruchtig een hotel is als je er hebt overnacht. Door een keurmerk kan de reiziger een hotel uitkiezen met stille kamers. Dan ben je tenminste zeker van een rustige nacht. Hiermee kunnen de hotels bovendien een hogere ranking krijgen in Social Media, op Tripadvisor en in andere zoekmachines voor hotelkamers.

*Zo werkt het*
Er wordt een geluidsmeting gedaan (inventariserend onderzoek). Aan de hand daarvan wordt vastgesteld of hotelkamers en/of conferentieruimtes voldoen aan de normen van het Quiet Room® concept. Al naar gelang de mate van geluidsisolatie zullen de kamers worden ingedeeld in klasse I, II of III van het Quiet Room® concept. Daarmee krijgt het hotel het recht om het Quiet Room® label te voeren en te gebruiken in alle reclame en promotie. Het hotel krijgt het Quiet Rooms Available schild dat bij de hoofdingang van het hotel geplaatst kan worden. Hotels uit Zwitserland, Frankrijk en Duitsland hebben al bij het bedrijf aangeklopt.

Overig nieuws