Kever Cabrio bij hotels

5 juli 2014
Kever Cabrio bij hotels

De leukste hotels in Overijssel trekken dit seizoen extra gasten naar het oosten des lands met een bijzondere tour in een klassieke Kever Cabrio. Het nieuwe initiatief
is een samenwerking tussen het de organisatoren van de Kever Cabrio Rally uit Weerselo en de verschillende hotels, waaronder Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo.

*Wind door het haar, glimlach op het gezicht*
''Onze klassieke Kever Cabrio’s staan dit seizoen bij verschillende hotels als leuk uitstapje voor gasten. Zij kunnen met de handige app op verrassende wijze de provincie Overijssel ontdekken - met de wind in het haar en een glimlach op het gezicht!'', vertelt initiatiefnemer Jan Hein Droste enthousiast.

*Toeren door Overijssels landschap*
De Kever Cabrio Rally is al een aantal jaren een populair evenement dat door gezelschappen van bedrijven, vrijgezellenfeesten, verenigingen en familiedagen met veel plezier wordt geboekt. Deelnemers toeren in klassieke Volkswagen Kevers door het Overijsselse landschap en komen via een handige Kever Toer-app op verrassende plekjes. „Het is een laagdrempelige en bijzondere manier om het Overijsselse land te ontdekken op je eigen tempo. Tijdens de cabriotoer worden onder andere De Lutte, Denekamp, Enschede, Almelo & Ootmarsum aangedaan.

*Lekker vrij*
Onderweg krijgen de deelnemers achtergrondinformatie over de route en de bijzondere plekken om te stoppen”, schetst Jan Hein Droste het concept. Deelnemers die met een van de goed onderhouden Kever Cabrio’s op pad gaan, zijn altijd vrij om af te wijken van de route en een eigen plan te trekken.

*Promotie van de provincie*
Door het bijzondere concept van een klassieke autobeleving in combinatie met moderne communicatiemogelijkheden via een app nu ook aan particulieren aan te bieden, hebben de Overijsselse hotels een leuke troef in handen voor hun gasten. „Het is een leuke dagbesteding die met diverse gezelschappen kan worden geboekt. Lekker met zijn tweetjes, met vrienden of met het hele gezin. De kennis over Overijssel die tijdens de cabriotoer via de app wordt gegeven, is breed: van de details over de textielhistorie, landheren en zouthuisjes. „De historie van dit mooie stuk Overijssel wordt op een toegankelijke manier aangeboden tijdens een heerlijke toer door de natuur.”

*Kick off*
Op 1 juli vond de officiële kick off plaats van Ontdek jouw Overijssel. Verschillende partners en belangstellenden reden in de klassieke Kevers een route van Camping de Molenhof naar Landgoed Kaamps, vervolgens naar Proeflokaal Twente om te eindigen bij Tuindorphotel ’t Lansink. Vanaf nu zijn de verschillende arrangementen te boeken via "www.beleeftwente.nl/ontdekjouwoverijssel":http://www.beleeftwente.nl/ontdekjouwoverijssel

*Deelnemende hotels & Camping:*
• Apart hotel, Delden
• Tuindorphotel ’t Lansink, Hengelo
• Hotel Markzicht, Losser
• Hotel de Schout, Denekamp
• Erve Hulsbeek, Oldenzaal
• De Broeierd, Enschede
• Erve Bruggert, Haaksbergen
• Droste’s Lodges, Tubbergen
• Camping Molenhof, Reutum

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws