Krakers vertragen Utrechts hotelplan

16 april 2013
Krakers vertragen Utrechts hotelplan

In Utrecht ontstaat verdere vertraging in het plan om van een kraakpand een stadshotel te maken. De krakers in de voormalige matrassenwinkel weigeren te vertrekken. Hotelondernemer Willem Klaassen
zegt dat de krakers vrijwillig zouden vertrekken wanneer er een concreet plan voor het zogeheten Ubica-pand ligt. Dat plan dateert van begin 2012. Toen meldde "Hospitality Management voor het eerst over het project":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/kraakpand-ubica-in-utrecht-wordt-hotel/. Ook de gemeente Utrecht is al akkoord met de komst van een hotel met op de begane grond horeca in het pand aan de Ganzenmarkt in het centrum van de stad.

*Kort geding*
De verkoop van het vastgoedobject heeft inmiddels al vertraging opgelopen. De huidige eigenaar van het pand, de in Utrecht bekende en beruchte vastgoedbaas Vloet, zou geen aanstalten willen maken om het pand te verkopen. De rechter oordeelde onlangs in een kort geding dat Vloet het pand wel aan Willems moet verkopen. De krakers verwachten dat Vloet de boel zo lang mogelijk zal willen rekken en dat Willems het plan niet kan uitvoeren. Daarom willen ze nu de biezen niet pakken.

*Vertragen*
De krakers traineren de zaak nu en beweren dat in het juridische proces hun belang niet voldoende is meegenomen. Zo zouden ze er al meer dan 20 jaar wonen en in de tussentijd veel 'herstelwerkzaamheden' aan het pand hebben uitgevoerd. De gemeente Utrecht heeft de krakers een vervangende woonruimte aangeboden. Deze is geweigerd, want het ging om anti-kraakruimtes.

~Frank Lindner~

Overig nieuws