Alcoholgrens definitief naar 18 jaar

19 juni 2013 |
Alcoholgrens definitief naar 18 jaar<

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel om de leeftijd voor de verkoop van zwakalcoholische drank te verhogen van 16 naar 18 jaar aangenomen. Met deze verhoging willen zij het alcoholmisbruik onder de
jongeren tegengaan. Wat betekent deze verandering voor horecaondernemers?

De nieuwe wet
Er worden met dit wetsvoorstel enkele artikelen in de Drank en Horecawet aangepast. Vanaf 1 januari 2014 mag u zwakalcoholische dranken verkopen aan uw gasten vanaf de leeftijd 18 jaar. De gemeente speelt een rol omdat zij verplicht zijn om eens in de vier jaar een preventie- en handhavingsplan te maken op alcoholbeleid. De leeftijd waarop gewerkt mag worden in de horeca is 16 jaar.

Symboolpolitiek
Jongeren worden via een voorlichtingscampagne geïnformeerd over alle veranderingen. KHN spreekt van 'symboolpolitiek' over de wetsverandering maar zal het komende half jaar benutten om de leden te voorzien van praktische hulpmiddelen om met de nieuwe wettelijke regel om te gaan.

Doelgroep van belang
Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor de drankensector binnen de horeca. Ook al geven ze van alle leeftijdsgroepen het minste geld uit per bezoek, ze komen graag en vaak. In de eerste zes maanden van 2012 gaf 45,5 procent van de jongeren tussen 16-24 jaar aan dat ze per week één keer of vaker een horecabedrijf in de drankensector heeft bezocht. Bij oudere leeftijdsgroepen ligt dit percentage aanzienlijk lager (tussen de 24 en 31 procent).

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: