Let op! NVWA zet het online!

13 februari 2014
Let op! NVWA zet het online!

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceert de inspectieresultaten van lunchrooms online via haar website en app. Ook de overige horeca en andere sectoren binnen de (voedsel)productieketen
zullen volgen. De NVWA wil gegevens openbaar maken.

*Groen of rood*
Via de zogenoemde 'Horeca Inspectiekaart' zien consumenten per horecazaak of de regels voor veilig voedsel worden nageleefd, uitgedrukt in een kleur: groen (voldoet), oranje (te verbeteren) of rood (verscherpt toezicht). Wanneer een horecabedrijf in het afgelopen jaar niet is geïnspecteerd, krijgt deze de kleur wit (geen recente gegevens).

*Gegevens online*
De start van de pilot in de lunchroombranche is het begin van een proces waarbij de NVWA steeds meer gegevens via haar website actief openbaar gaat maken. Op basis van de resultaten van de eerste fase wordt het openbaarmakingproces verder uitgerold binnen de overige horeca en volgen op termijn ook andere sectoren binnen de (voedsel)productieketen. De NVWA verwacht in juni 2014 de Horeca Inspectiekaart voor de lunchrooms te publiceren. Er is gekozen voor het doorlopen van een zorgvuldige juridische procedure, voordat de gegevens gepubliceerd worden.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws