Levens sluit overeenkomst met Middleby

26 juli 2010 |
Levens sluit overeenkomst met Middleby<

Levens Cooking & Baking Systems B.V. heeft begin dit jaar een strategische samenwerkings-overeenkomst gesloten met Middleby Corporation uit de VS op het gebied van de productie en distributie van grootkeuken-apparatuur. De strategische samenwerking tussen Middleby en Levens is veelzijdig. Op de diverse werkvlakken van R&D, distributie en productie, wordt synergie gezocht door de bundeling van kennis, kunde en ervaring.

Innovatiekracht
Doelstelling hierbij is het waarborgen van de kwaliteit en innovativiteit van de beide bedrijven en hun merken.
Een onderdeel van de samenwerking is dat Levens gebruik gaat maken van de productiefaciliteiten van Middleby. Middleby heeft recentelijk een ‘Center of Excellence’ voor professionele ovens geopend. In dit ‘hi-tech’ centrum worden reeds diverse ovenmerken in opdracht geproduceerd.

Exclusieve selectie
De samenwerking met Middleby houdt tevens in dat Levens exclusief een selectie van de Middleby merken gaat voeren in de Benelux. Levens is sinds maart dit jaar reeds begonnen met de distributie van TurboChef (‘rapid cooking’ ovens) en vanaf medio 2010 komen daar de merken Pitco (friteuses) en Cooktek (inductie) bij. Levens zal voor deze merken ook de technische ondersteuning verzorgen.

Content
Beide bedrijven geven aan zeer gelukkig te zijn met deze ‘alliantie’. Middleby verschaft Levens de middelen om de Leventi ovens naar een hoger commercieel en technisch niveau te tillen en daarnaast middels de nieuwe merken, andere dan de huidige afzetmarkten te openen. Middleby op haar beurt heeft er een klant met potentie en vooral partner bij waarmee ze kunnen doorgroeien in de Benelux.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Achtergronden
Camille Oostwegel senior neemt afscheid

In 2020 gaat de Oostwegel Collection een nieuwe fase in, zo laat het Limburgse hotelbedrijf weten. Camille sr. neemt op zijn zeventigste verjaardag afscheid als eigenaar en algemeen directeur en draagt het stukje over aan zijn zoon, Camille jr. In het nieuwe jaar gaat de Oostwegel Collection vers...

Awards F&B
Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken...

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: