Londen populairste hotelstad

15 januari 2014
Londen populairste hotelstad

Het afgelopen jaar was Londen de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit gegevens van Hotels.com. In de lijst met
twintig best bezochte bestemmingen volgen Parijs en New York op plaats twee en drie.

*Positief effect*
Londen doet het bijzonder goed de afgelopen jaren. De Britse hoofdstad lijkt nog altijd te profiteren van de aantrekkingskracht van de Olympische Spelen, die er in 2012 werden georganiseerd. Ook Parijs en New York behoren al jaren tot de drie best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers op de genoemde boekingssite.

*Meest Europese hotelbestemmingen*
In 2013 waren Europese steden het populairst onder Nederlandse hotelgasten. De lijst met de twintig best bezochte bestemmingen bevat twaalf Europese steden en vijf Amerikaanse.

*Internationale nieuwkomers*
Dubai, in 2012 nog de enige bestemming in de lijst buiten Europa en de VS, kreeg gezelschap van nieuwkomers Bangkok (op plaats 17) en Willemstad (19). Ook Düsseldorf (18) is nieuw in de lijst. Dit ging ten koste van Miami, Milaan en Budapest.

*Snelle stijger*
Het afgelopen jaar was Istanbul (8) de snelst stijgende bestemming. De Turkse stad klom elf plaatsen in de lijst ten opzichte van 2012. Ook Dubai (13) en Keulen (15) presteerden opvallend goed in 2013, de steden wonnen respectievelijk vier en vijf plaatsen.

*Antwerpen keldert*
Antwerpen (16) zakte elf posities ten opzichte van 2012, maar wist haar notering in de lijst met twintig best bezochte bestemmingen wel te behouden. Madrid (20) moest vijf plaatsen toegeven en is nu hekkensluiter, San Francisco (12) zakte vier posities.

Overig nieuws