Louvre en Bpifrance werken samen

3 juli 2014
Louvre en Bpifrance werken samen

Louvre Hotels Group kondigt vandaag aan dat de samenwerking met investering- en financieringsgroep Bpifrance op het gebied van financiering van Franse hotelprojecten vernieuwd wordt.


*Samenwerking*
Deze overeenkomst versterkt de bestaande samenwerking die in 2011 is gestart. Tijdens deze samenwerking tussen Louvre Hotels Group en OSEO (de toenmalige naam van Bpifrance) heeft Bpifrance 38 financieringsaanvragen, met een investeringsbedrag van € 246 miljoen, behandeld. Alle projecten die met deze fondsen gefinancierd worden, hebben betrekking op het ontwikkelen, aankopen of uitbreiden van hotels.

*Nieuwe overeenkomst*
Vanwege het succes van deze oorspronkelijke samenwerking hebben beide partijen besloten dit partnerschap te vernieuwen. In de nieuwe overeenkomst is opgenomen dat Bpifrance de partners, hotel managers en franchisenemers van Louvre Hotels Group blijft ondersteunen bij de aankoop van nieuwe hotels en renovatie van bestaande hotels. Daarnaast moeten zij er voor zorgen dat de gebouwen voldoen aan de nieuwe hotel classificatie en de laatste normen op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid. Bpifrance biedt potentiële leningen aan tot € 600.000, - verdeeld over een periode van zeven jaar. Door deze voorwaarden vereenvoudigt en versnelt Bpifrance de formaliteiten voor de franchisenemers van Louvre Hotels Group. Daarnaast ondersteunen en adviseren zij de franchisenemers op het gebied van investeringen, renovaties of modernisering.

*Louvre Hotels Group & Golden Tulip*
Met meer dan 1.100 hotels in 47 landen is Louvre Hotels Group een van de grootste internationale hotelketen. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de hospitality industrie en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Première Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (42 hotels), Campanile (20 hotels) en Première Classe (2 hotels).

*Bpifrance*
Bpifrance is een openbare Franse investeringsbank en maakt onderdeel uit van het borg en overdracht fonds van de regering. Bpifrance biedt ondersteuning aan uiteenlopende bedrijven, vanaf de oprichting totdat zij een beursgenoteerd bedrijf zijn geworden. Dit doen zij door kredieten, verzekeringen en financieringen van aandelen te verstrekken. Daarnaar biedt Bpifrance geavanceerde begeleiding en ondersteuning aan op het gebied van innovatie en export, waarvoor zij samen werken met UBIFRANCE en Coface. Bpifrance heeft 42 regiokantoren.

"Lees meer over de Louvre Hotels Group":http://www.hospitality-management.nl/?q=louvre&x=zoeken

Overig nieuws