Maritim opent haar tweede hotel in Albanië 

Auteur: Redactie
Internationaal 30 april 2021
Maritim opent haar tweede hotel in Albanië 

Het nieuwe Maritim Resort Marina Bay ligt in het mooie havenstadje Vlora in het zuiden van Albanië, aan de rand van een baai met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee.
 
Het moderne, luxueus ingerichte etablissement heeft een eigen toegang tot het strand met een aanlegsteiger. Het hotel beschikt over een spa, twee restaurants en vijf bars, naast vier binnen- en buitenzwembaden. Het pand is nieuw gebouwd in 2018 en is onlangs uitgebreid met 93 kamers en suites. 

Het franchisecontract met de hoteleigenaren werd op 1 januari 2020 ondertekend, maar het elegante hotel zal pas op 1 mei 2021 officieel worden geopend, vanwege de reisbeperkingen die tijdens de coronaviruspandemie zijn opgelegd.

Toerisme

"Zuid-Albanië geniet van een aangenaam mediterraan klimaat met 300 dagen zon per jaar. De baai van Vlora en de nabijgelegen stranden zijn nu al zeer populaire bestemmingen voor een ontspannende break," legt Peter Wennel uit, Chief Operating Officer van HMS Hotel Management Services International GmbH, die verantwoordelijk is voor de internationale expansie van de Maritim Hotels groep. "De havenstad Vlora is met zijn historische oude wijk en zijn promenade het culturele centrum van Zuid-Albanië. Naast theaters en musea is er de laatste jaren een levendig sociaal leven opgebloeid. Zomertoerisme is hier nu een belangrijke economische sector," vervolgt Wennel. 
 
Hij ziet dan ook een enorm potentieel in de opkomende regio aan de westkust van Zuid-Albanië. Er zijn al plannen voor een lokale luchthaven die binnen de komende vier jaar klaar moet zijn. Vlora ligt op twee uur rijden van de internationale luchthaven in Tirana. Tirana is ook de locatie van het Maritim Hotel Plaza met zijn 190 kamers en suites dat sinds 2019 wordt gerund door Maritim Hotels. Het is het eerste officieel gecertificeerde 5-sterrenhotel van Albanië en werkt ook op franchisebasis. 

De Maritim Hotelgesellschaft is de grootste hotelgroep in Duitsland die door de eigenaar wordt beheerd, en het landelijke hotelnetwerk van het bedrijf wordt vertegenwoordigd door hotels in zeven landen overzee: Mauritius, Egypte, Malta, Spanje, Bulgarije, Albanië en China. 

Maritim Hotel Amsterdam

In Amsterdam, pal naast de A'DAM Toren in Amsterdam Noord, wordt gebouwd aan het grootste congreshotel van de stad met maar liefst 579 kamers. Het Maritim Hotel Amsterdam hoopt in 2023 de eerste gasten te kunnen verwelkomen. 

Overig nieuws