'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'

12 januari 2010 |
'Meedoen aan Mijn Tent is Top is overweldigend'<

'Overweldigend' en 'heftig' noemen de drie winnaars van het programma Mijn Tent is Top hun deelname aan het programma tijdens een interview op de Horecava. Toch hadden Sven en Geertje van restaurant Coquille in Den Bosch, René van restaurant Flinstering in Breda en Lie en Rianne van restaurant de Pastinaeck te Amersfoort het zo weer gedaan. "Een restaurant beginnen? Meld je aan bij het programma", luidt de tip van Sven.

Hoe is dat nou om mee te doen met een goedbekeken programma als Mijn Tent is Top? René had de impact van televisie onderschat. "Je gelooft in eerste instantie niet dat er daadwerkelijk mensen kijken." De andere oud-deelnemers knikken instemmend. "Niet alleen Herman den Blijker is overweldigend", lacht Rianne. "Maar ook de hele ploeg die hij meeneemt." Volgens Geertje word je niet voorbereid op het programma. René weet wel waarom. "Ze willen juist de verrassingsmomenten vastleggen. Dat is mooie televisie."

Finale
De finale vonden de zes ondernemers unaniem het meest spannende moment. "Ik keek uit mijn raam, en opeens stond het hele plein vol", blikt Lie terug. René voelde zich 'net een popster'. "De mensen van RTL wisten zelfs welk merk sigaretten ik rookte, voor het geval ik die nodig had." Maar na de finale begint het pas echt. Geertje: "'Wij zaten anderhalfjaar elke middag en avond vol." Haar man Sven vult aan: "Het is elke dag gas geven."

Passend concept
Voor wie ook een zaak op wil zetten, hebben de ondernemers zeker nog tips. Een 'helder concept' is volgens Geertje een belangrijke basis. René: "Dat is het. Daar heb ik niks aan toe te voegen." Lie wil over dat onderwerp nog wel iets kwijt. "Zorg dat het concept bij je past. Jij moet er mee werken, zorg dus dat je het leuk vindt." De laatste opbeurende mededeling komt van Rianne. Lachend: "Als je een eigen zaak begint is er niks meer over van het leven dat je daarvoor had." Gelukkig vindt ze het 'fantastisch'.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: