'Meer budget voor opleiden medewerkers in Horeca'

10 februari 2017 | Roy Spijker

De Horeca Academie in Den Haag merkt dat de horeca-branche meer budget vrij maakt om medewerkers op te leiden. Ze zien een steeds grotere vraag aan opleidingen en trainingen binnen de horeca. 

Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie en Leermeester.nu is hier blij mee. "‘Het is een goede zaak, door te investeren in je personeel bind je mensen en blijven mensen langer bij je werken. Bovendien presteren goed opgeleide medewerkers aanmerkelijk beter en hebben ze meer arbeidsvreugde, dat merkt de gast. Zeker in deze tijd waarin vinden, binden en boeien van vaak jonge medewerkers een grote uitdaging is, is investeren in je medewerkers een win-win situatie voor de gast, de werknemer én de werkgever."

NH Hotel Group

NH Hotel Group heeft 70 personeelsleden in Nederland op laten leiden tot gediplomeerd Leermeester bij de Horeca Academie in Den Haag. Deze nieuwe groep leermeesters heeft kennis in huis om leerlingen en nieuwe medewerkers professioneel op te leiden en te begeleiden. 

Een reactie van een van de deelnemers aan de opleiding: "“Zeer leerzaam, fascinerend en inspirerend. Twee weken geleden hebben we op de afdeling een HBO niveau leerling aangenomen voor een stage van tien weken. Ik vind het super leuk om haar te begeleiden, vooral omdat ik nu veel handvatten heb waar ik wat mee kan. Het is wel een korte stage maar een goed begin voor mij om mijn Leermeester skills te gebruiken in de praktijk.”

Merel Briet, Learning & Development Specialist bij NH Hotel Group: "Wij zijn blij dat we met Horeca Academie en Leermeester.nu in zee zijn gegaan. Ze hebben onze wensen goed begrepen en ons team professioneel opgeleid. Uit de enquêtes onder deelnemers bleek een tevredenheidscore van 8,5 en een slagingspercentage van honderd procent van de deelnemers is natuurlijk geweldig!"
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanwege he...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: