Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

26 juni 2013 |
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director
van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef voor de titel SVH Meesterkok.

Take-off
Als onderdeel van zijn proef heeft Richard voor 42 passagiers aan boord een speciaal menu gekookt en doorgeven. Nooit eerder heeft een chef aan boord van een vliegtuig een Meesterproef afgelegd. Richard was hiervoor speciaal uit Hongkong overgevlogen om in Nederland de voorbereidingen te doen.

Noordzeekrab in de lucht
Het menu dat geserveerd werd bestond uit signature dishes van Richard. Passagiers genoten onder andere van witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en mosterddressing en een gerecht van Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzee krab opgediend met bloemkool-confit en Opperdoes aardappels. De Nederlandse wijnfamilie De Bruijn uit Nijmegen verzorgde voor deze bijzondere vlucht de begeleidende wijnen, waaronder de beroemde Domaine Leflaive.

Eerste deel geslaagd
Na afloop van de vlucht maakte de Commissie Meesterproef van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bekend dat Richard het eerste deel van zijn examen succesvol had afgelegd. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Jonnie Boer en Onno Kokmeijer, en Carsten Klint, secretaris SVH Meestertitels.

Tweede deel in thuishaven
Het tweede onderdeel van de Meesterproef wordt afgelegd in Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong, waar Richard op meer dan honderd onderdelen een beoordeling krijgt voor zijn vakmanschap. Richard is de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: