MEININGER Hotel Amsterdam City West gaat uitbreiden

2 februari 2017 | Roy Spijker

Het MEININGER Amsterdam City West Hotel gaat voor de derde keer uitbreiden. Tegen de lente van 2018 zal het hotel de huidige 1177 bedden uitbreiden naar 1585 bedden.

In 2012 was het MEININGER Amsterdam City West Hotel het eerste MEININGER Hotel dat haar deuren opende in Nederland. Gedurende de afgelopen viereneenhalf jaar werd het hotel voortdurend uitgebreid en heeft het nu 321 kamers en 1177 bedden. Door de uitstekende bezettingsgraad van het hotel werd het naastgelegen kantoorgebouw omgebouwd tijdens de eerste heropbouwfase om meer ruimte te maken voor nieuwe hotelkamers.

De tweede opbouwfase, die succesvol afgerond werd in december 2016, verhoogde de hoeveelheid kamers opnieuw, werden de gemeenschappelijke ruimtes vergroot en volledig heringericht. Inspiratiebron bij deze herinrichting was Vincent Van Gogh. Zijn krachtige karakteristieke stijl gaven aan de nieuwe lobby en bar een unieke atmosfeer en legde de nadruk op het bruisende gevoel van deze ruimtes in het hotel.

Afhankelijk van de bouwvergunning, worden er in de laatste uitbreidingsfase 102 extra kamers en 408 extra bedden toegevoegd. De nieuwe kamers zullen vanaf de lente van 2018 beschikbaar zijn.

Hannes Spanring, CEO van MEININGER Hotels, zegt hierover: "We zijn blij met de eerdere succesvolle uitbreidingen, en eigenlijk heel trots op de mogelijkheid van deze derde en laatste uitbreiding. Deze stap zal waarschijnlijk van het MEININGER Amsterdam City West Hotel  het grootste hotel van Amsterdam op dit moment maken, maar zeker het grootste in onze hotelgroep".

Het MEININGER Amsterdam City West Hotel ligt op een uitstekende locatie nabij het station Sloterdijk, één van de belangrijkste verbindingspunten van Amsterdam. Van het hotel is het slechts 5 minuten met de Metro naar het stadscentrum en Schiphol ligt op slechts 10 minuten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: