Menno Stokman nieuwe directeur CELTH

20 juli 2017 | Roy Spijker

De nieuwe directeur van het Centre of Expertise Leisure Tourism & Hospitality (CELTH) is Menno Stokman (41). Hij neemt de taken van Hans Dominicus (67) over, die de eerste drieënhalf jaar deze samenwerking van hogescholen, universiteiten en de markt op het gebied van de vrijetijdseconomie heeft helpen opzetten.

CELTH, waar markt en onderwijs samenwerken aan het versnellen van de innovatie in de gastvrijheidsbranche, bezit nu een robuuste basis om verder op door te bouwen. Menno Stokman heeft een brede ervaring in de vrijetijdsector en werkte eerder bij NBTC, RECRON, diverse adviesbureaus en de laatste jaren voor exploitant Optisport, waar hij verantwoordelijk was voor de toetreding tot de Belgische leisure-markt.

De activiteiten van CELTH zijn gericht op vier vraagstukken die voor de toekomstige ontwikkeling van de gastvrijheidsbranche van essentieel belang zijn. Hoe gaat de consument van morgen zich gedragen en wat betekent dat voor onze sector? Welke waarde creëren we en hoe maken we daar een succesvol verdienmodel mee? Hoe zorgen we voor een goede balans tussen people, planet en profit in leisure, tourism en hospitality. En op welke wijze kunnen we een product, dienst of destinatie ontwikkelen? CELTH wil graag samen met het bedrijfsleven aan deze vraagstukken werken en ondernemers(organisaties) helpen bij hun uitdagingen voor de toekomst. “CELTH gaat graag met (markt)partijen in gesprek en nodigt hen dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen”, aldus Menno Stokman.

Over CELTH
CELTH is één van de 28 landelijke Centres of Expertise en het enige op het gebied van de gastvrijheidsbranche. Deze centres zijn voortgekomen uit een initiatief van de ministers van OCW en EZ, om de innovatie aan te jagen en tegelijkertijd het onderwijs meer actualiteit te geven. CELTH is een samenwerking van NHTV Breda University of Applied Sciences, Stenden Hogeschool in Leeuwarden en Emmen, HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en de universiteiten van Wageningen, Tilburg en Groningen. Daarnaast is CELTH inmiddels gekoppeld aan internationale netwerken in Europa en China, zowel op academisch niveau als met marktsectoren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: