Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

8 december 2017 | Thijs Jacobs

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt en maakt zich niet zo druk: "Michelin kan uit een gekke hoek komen, uiteindelijk bepalen zij en niet wij." Een realistische uitspraak van de sympathieke chef .

Er is vast hoop op, of een stiekem verlangen naar, een derde ster? "Wie twee sterren heeft, kan er drie krijgen. Toch durf ik niet zomaar wat te roepen, want het kan heel zwaar zijn wanneer je een ster niet krijgt."

De glazen bol

Goed, we trekken de glazen bol uit de kast. Zijn er restaurants die absoluut een (extra) ster verdienen? Margo: "Hier in Limburg dicht ik Hotel Het Arresthuis absoluut kansen toe, zij verdienen wat mij betreft een ster. Datzelfde wordt al jaren geroepen over l'Atelier in Gulpen, en daar ben ik het mee eens. Die ster moet toch een keer vallen zou je denken?"

Wie verdient een derde ster?

Een derde ster is uniek, heel speciaal. Volgens Margo kan iedereen die twee sterren heeft, er drie krijgen. Toch maakt de één meer kans dan de ander. Wie is binnen Nederland de grootste kanshebber op die derde ster? "Jannis Brevet", zegt de gepassioneerde chef resoluut. "Ik gun het hem echt en meerdere collega's denken er net zo over. Hij heeft zo'n gedegen keuken, zulke unieke signature dishes en een enorme professionaliteit. Ik verwacht dat Inter Scaldes de grootste kanshebber is voor die derde ster."

Sterren behouden is lastig

Sterren behouden is lastig volgens Reuten: "Je pakt dat stukje vis ineens toch anders vast als je een ster hebt." Nu maar hopen dat de nieuwkomers dat stukje vis correct beetgepakt hebben het afgelopen jaar. De inspecteurs van Michelin nemen hun werk immers zeer serieus. "Toen je hier de laatste keer was, vertelde ik je over een inspecteur die net was langsgeweest. Daarna heb ik nog enkele keren een inspecteur op bezoek gehad. Hoe ik dat weet? Je merkt het aan de gerechten die ze bestellen, aan hun houding... Aan zoveel dingen eigenlijk, na al die jaren heb ik er een neus voor gekregen." Nu maar hopen dat die verfijnde neus dit jaar een derde ster ontvangt, het zou een kroon op het harde werken zijn. 

Lees hier het uitgebreide interview met Margo Reuten uit De Restaurantkrant, september 2017. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: