Minder toeristen tijdens paasdagen

26 maart 2013
Minder toeristen tijdens paasdagen

Dit jaar brengen minder toeristen de paasdagen in Nederland door. Ook trekt een kleiner aantal Nederlanders er op uit met Pasen. Hiervoor zijn, volgens het NBTC Holland Marketing,
verschillende redenen.

*Koud weer*
Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen. Dit jaar valt het feestweekend vroeg. Het NBTC Holland Marketing verwacht dat hierdoor minder toeristen Nederland bezoeken. Ook de economische crisis en slechte weersverwachtingen spelen volgens de organisatie een rol bij het wegblijven van vakantiegangers.

*Veel Duitsers*
Verwacht wordt dat er 100.000 minder toeristen dan vorig jaar ons land aandoen. Er worden dit jaar 750.000 buitenlandse vakantiegangers verwacht. Nederland wordt het best bezocht door Duitsers. Ongeveer 65 procent van de buitenlandse vakantiegangers komt tijdens de paasdagen uit ons buurland.

*Nederlandse vakantiegangers*
Rond de 400.000 Nederlanders boeken tijdens de paasdagen een vakantie. Hiervan gaan er 175.000 naar het buitenland en brengen 225.000 Nederlanders de dagen in eigen land door. Het aantal Nederlandse vakantiegangers is dit jaar verminderd met vijftigduizend.

~Maud Vissers~

Overig nieuws