Mora's Maastrichter Bitterbal in trek

27 augustus 2010 |
Mora's Maastrichter Bitterbal in trek

Tientallen bezoekers van culinair festijn ’t Preuvenemint in Maastricht staan in de rij om één van de exclusieve Maastrichter Bitterballen te bemachtigen. Speciaal voor het vierdaagse evenement ontwikkelde Beluga’s chef Hans van Wolde, in samenwerking met Mora, de bitterbal. De Maastrichter Bitterbal van Hans van Wolde en Mora is nog tot zondag 29 augustus gratis te proeven tijdens ’t Preuvenemint te Maastricht.

Geen mosterd nodig
Uniek aan deze exclusieve en eenmalig gepresenteerde snack is dat de mosterd in de kern van de bitterbal is verwerkt. Van Wolde, niet vies van een snackje op zijn tijd en samen met Herman den Blijker bedenker van de culinaire snackbar H en H in Maastricht, ontwikkelde de ragout hoogstpersoonlijk.

Gelimiteerde oplage
"Een paar dagen voor de start van ’t Preuvenemint was Hans tevreden over de smaak en samenstelling. Daarna moesten de mensen in de fabrieken van Mora nog aan de slag. Alle bitterballen zijn met de hand gedraaid en gevuld. De oplage van de Maastrichter Bitterbal telt 4.000 stuks, voor iedere dag van het culinaire evenement zijn 1.000 bitterballen voorradig", zo laat een woordvoerster de redactie weten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: