Nederlanders winnen Accor-wedstrijd

12 februari 2014
Nederlanders winnen Accor-wedstrijd

Primos Prozen en Joep Sondeijker zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse internationale ‘Accor Professions Challenge’. Dit is een wedstrijd voor jonge medewerkers van Accor. Verdeeld over vier
disciplines strijden jonge medewerkers van de hotelketen om de eerste plaats. Dit jaar vielen tijdens de finales in Frankrijk twee Nederlanders in de prijzen. Primos Prozen won de eerste plaats in de bartending-wedstrijd, en Joep Sondeijker won de tafelbedieningswedstrijd. Beiden werken bij Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.

*Hoteldisciplines*
De deelnemers van de Accor Professions Challenge werden tussen juli en december tijdens regionale en landelijke competities geselecteerd. Voor de finale werden ze ingedeeld in twee groepen: 19-22-jarigen en 23-25-jarigen. Allen zijn werkzaam in een hotel van Accor of in het bezit van een studie-werk-contract. De wedstrijd bestaat uit verschillende tijdsgebonden rondes die verwijzen naar een hoteldiscipline: receptie, bediening, koken of bartending.

*Talent in organisatie*
Een jury van hotelprofessionals en HR-managers beoordelen de kandidaten op hun vaardigheden en kiezen de winnaars, waaronder dit jaar de twee Nederlanders. Poleanne Vluggen, HR-director Accor Nederland licht toe: “Met de Accor Professions Challenge laten we zien hoeveel talenten we binnen onze organisatie hebben. Bevlogen jonge mensen die excelleren in hun vakgebied, super! Innovatie, motivatie en gedrevenheid zijn de kernwaarden van Accor, en via deze wedstrijd kunnen we deze verspreiden onder een nieuwe generatie medewerkers.”

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws