Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

26 januari 2017 | Thijs Jacobs

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevestiging van de stabiele plek in de culinaire wereldtop van het Nederlands team.

Het niveau was dit jaar erg hoog. De verschillen in de top 3 zijn groot. De Verenigde Staten is de duidelijke winnaar. Nummer 2 is Noorwegen, IJsland de verrassende nummer 3.De winnaar eindigde op 1644 punten. De nummer 2 op 1600 punten en de nummer 3 volgt op 63 punten van de winnaar met 1581. Het beste vegetarische gerecht is van het Franse team. Het best vleesgerecht is van Hongarije. Beste commis viel eveneens ten deel aan het Franse team. Team Nederland behaalde 1391, op 1 punt van de top 10.

Klein budget, grote prestatie

President en jurylid van Bocuse d’ Or Nederland, Jonnie Boer (Librije) is trots. ‘Als je als land met ongeveer het kleinste budget van alle deelnemende landen, opnieuw 11e van de wereld kunt worden, dan ben je groot!’

Aan de grootse wereldfinale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, doen 24 landen uit de hele wereld mee. Ieder continent heeft zijn eigen finale. Het team bestaat uit chef Jan Smink (Librije), commis Sander Verhaaf (Lauswolt / De Heeren van Harinxma) en coach Lars Aukema (De Librije). 

Voor het team van Bocuse d’Or Nederland breekt nu een periode van bezinning aan. Gaat dit team nóg een keer deelnemen aan de Nederlandse finale en in welke samenstelling?

Smink: ‘Deelname aan Bocuse d’ Or is waanzinnig gaaf. Maar je moet er ontzettend veel tijd en energie in stoppen. In hoeverre is dat te combineren met het reguliere werk en het gezin thuis?’.

De Road to Lyon 2019 start met de Nederlandse voorronde bij Friesland Campina Innovation Centre op 12 en/of 13 juni in Wageningen. De besten uit de voorrondes plaatsen zich voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or op 18 september tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Europese finale in Turijn, 10-12 juni 2018. Voor de (voorrondes van de) Nederlandse finale geïnteresseerde chefs kunnen zich melden bij info@bocusedornederland.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: