Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

26 januari 2017 | Thijs Jacobs

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevestiging van de stabiele plek in de culinaire wereldtop van het Nederlands team.

Het niveau was dit jaar erg hoog. De verschillen in de top 3 zijn groot. De Verenigde Staten is de duidelijke winnaar. Nummer 2 is Noorwegen, IJsland de verrassende nummer 3.De winnaar eindigde op 1644 punten. De nummer 2 op 1600 punten en de nummer 3 volgt op 63 punten van de winnaar met 1581. Het beste vegetarische gerecht is van het Franse team. Het best vleesgerecht is van Hongarije. Beste commis viel eveneens ten deel aan het Franse team. Team Nederland behaalde 1391, op 1 punt van de top 10.

Klein budget, grote prestatie

President en jurylid van Bocuse d’ Or Nederland, Jonnie Boer (Librije) is trots. ‘Als je als land met ongeveer het kleinste budget van alle deelnemende landen, opnieuw 11e van de wereld kunt worden, dan ben je groot!’

Aan de grootse wereldfinale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, doen 24 landen uit de hele wereld mee. Ieder continent heeft zijn eigen finale. Het team bestaat uit chef Jan Smink (Librije), commis Sander Verhaaf (Lauswolt / De Heeren van Harinxma) en coach Lars Aukema (De Librije). 

Voor het team van Bocuse d’Or Nederland breekt nu een periode van bezinning aan. Gaat dit team nóg een keer deelnemen aan de Nederlandse finale en in welke samenstelling?

Smink: ‘Deelname aan Bocuse d’ Or is waanzinnig gaaf. Maar je moet er ontzettend veel tijd en energie in stoppen. In hoeverre is dat te combineren met het reguliere werk en het gezin thuis?’.

De Road to Lyon 2019 start met de Nederlandse voorronde bij Friesland Campina Innovation Centre op 12 en/of 13 juni in Wageningen. De besten uit de voorrondes plaatsen zich voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or op 18 september tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Europese finale in Turijn, 10-12 juni 2018. Voor de (voorrondes van de) Nederlandse finale geïnteresseerde chefs kunnen zich melden bij info@bocusedornederland.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: