Neercanne in de bres voor jonge koksleerling

14 oktober 2009
Neercanne in de bres voor jonge koksleerling

Ans en Peter Harkema en hun team oogsten dit jaar veel succes met hun drie gangen jubileumlunch in Château Neercanne. Vijfduizend gasten hebben deze bijzondere lunch inmiddels genoten. Na een noodkreet van een liefhebbende moeder, werd besloten met het succes van deze lunch een jonge kok in spé te sponsoren. Een aantal weken geleden werden Peter en Ans Harkema geconfronteerd met een mail, waarin een moeder een oproep deed voor haar zoon van 15 jaar.

Na problemen op andere scholen heeft de zoon het nu echt gevonden. Hij wil absoluut kok worden en volgt die opleiding aan de Hotelschool in Hasselt. Deze school brengt, door extra begeleiding, deze hoogbegaafde jongen met een milde vorm van autisme, in balans. Hij is gelukkig en krijgt inderdaad zo de kans om het mooie vak van kok te leren.

De alleenstaande moeder heeft met de familie Harkema een afspraak gemaakt en het bleek dat een eenmalige financiële bijdrage van de overheid werd stopgezet en dat zou betekenen dat de zoon de koksopleiding zou moeten beëindigen. De volgende dag kwam de moeder om haar zoon voor te stellen. Zowel de moeder als de zoon waren zo oprecht, eerlijk en gemotiveerd dat het team van restaurant Château Neercanne besloten heeft om van elke jubileumlunch vijftig eurocent beschikbaar te stellen om de opleiding van de zoon te bekostigen.

5000 lunches maal 0,50 euro maakt 2500 euro. De jubilerende Hotelschool van Hasselt bestaat 40 jaar en reageerde erg positief op deze actie van het hotelrestaurant. De school heeft daarom ook nog eens 1000 euro gedoneerd. Met het totaalbedrag van 3500 euro kan de opleiding vervolgd worden. Moeder en zoon zijn echt heel gelukkig en de horeca heeft er straks weer een gemotiveerde kok bij.

~Hospitality Management, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/neercanne-in-de-bres-voor-jonge-koksleerling/

Overig nieuws