NH wil voor €125 miljoen hotels verkopen

3 februari 2014
NH wil voor €125 miljoen hotels verkopen

NH Hoteles wil de komende jaren voor €125 miljoen aan hotelvastgoed verkopen. Het afstoten van hotelstenen moet merendeels gebeuren in Spanje. Dat heeft ceo Federico González Tejera verteld
op de Spaanse toerismevakbeurs FITUR.

*Nieuwe merkstructuur*
Bovendien is er een nieuwe merkenstructuur bij het hotelbedrijf in wording. De hotels zullen voortaan vallen onder NH Collection (5 sterren en 4 sterren plus), NH Hotels (3 en 4 sterren) en Nhow hotels (gericht op design en een creatieve omgeving, "waarvan de eerste Nederlandse loot in Rotterdam is geopend":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/lifestyle-hotel-opent-deuren-voor-kunst-16445/). Ook zijn er nog vakantieresorts van het merk Hesperia.

*Renovatiewerken*
De komende 2,5 jaar heeft NH €225 miljoen gereserveerd om de bestaande hotels te renoveren. Tegelijkertijd wordt gekeken of en hoe er nog 70 nieuwe hotels (goed voor ruim 11.000 kamers) in strategische Europese en Latijns-Amerikaanse stedelijke gebieden kunnen worden gerealiseerd.

Onder leiding van "de eind 2012 aangetreden ceo":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuwe-voorzitter-en-ceo-bij-nh-hoteles-19261/ is de nettoschuld van NH afgenomen tot €738 miljoen (komend van €1 miljard).

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws