NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park

6 mei 2016 |
NHTV-studenten openen poffertjeszaak in Europa Park<

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij
officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën hebben ontwikkeld. Deze toevoeging in het Nederlandse themagebied blijkt al meteen in de smaak te vallen.

Eten uit verschillende Europese landen
Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat men er in de verschillende themagebieden kan genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. In de meer dan 50 verschillende restaurants en eetkramen van het park serveert men onder andere tapas en paella, raclette, Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka, 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en 'fish and chips'. Vanaf nu kunnen bezoekers ook in het nieuwe Molencafé terecht voor een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes!

Studenten NHTV
De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Bij de officiële opening bedankte Thomas Mack de studenten voor de fijne samenwerking en het gedegen plan dat zij hebben uitgewerkt. Europa-Park werkt met verschillende opleidingsinstituten samen maar het was voor het eerst dat een opdracht ook in het park gerealiseerd werd. Het Molencafé valt bij de bezoekers goed in de smaak en zorgt ook voor meer bezoekers in het Nederlandse themagebied van het park. Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.

Grootste horecabedrijf in Duitsland
Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt onder andere 421 ton friet, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis verkocht. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: