Nieuw restaurant in Maastricht

9 oktober 2015 |
Nieuw restaurant in Maastricht<

‘Worldly food. Small town prices’, met die slogan gaat dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, naar eigen zeggen furore
maken in de Limburgse hoofdstad.

Opening in november
Het restaurant opent begin november haar deuren, recht tegenover station Maastricht, als benedenbuur van het in juli geopende Kaboom Hotel. In het nieuwe concept komen de keukens van het verre Oosten en het verre Westen bij elkaar. Een vorm van ‘fushion kitchen’, maar dan anders. Klassiekers uit verschillende keukens zullen met een eigenwijze twist worden gepresenteerd.
Over de naam
De naam dadawan is afgeleid van het Chinese Dadan Wan, wat zoveel betekent als ‘eigenwijze/eigenzinnige kom’. Het grootste deel van de 25 gerechten wordt dan ook geserveerd in allerhande soorten kommen. Een van die is de ‘sizzling wan’ waarin de klant zelf zijn gerecht al bakkend aan tafel mengt. Praktisch alle gerechten zullen op een verrassende wijze worden gepresenteerd. Zo ook een klassieke ‘surf & turf’, waarbij kreeft en steak worden gecombineerd.

Hoofdgerecht rond 10 euro
Een hoofdgerecht kunnen gasten al voor rond de 10 euro bij dadawan bestellen. De menukaart speelt volgens de ondernemers in op de trend van gezond en verantwoord eten, waarbij verse ingrediënten, duurzaamheid en presentatiewijze een belangrijke rol spelen.

Ook take away: dadawan2go
Naast het restaurant wordt er in het pand van de voormalige ‘Friture Royal’ een take away gevestigd: dadawan2go. De vele (trein)reizigers kunnen hier onder andere vers bereide, sushi’s, noodles en curry’s krijgen, aangevuld met een breed scala aan (gezonde) dranken.

Ontbijt voor hotelgasten
Dadawan gaat voor de hotelgasten van Kaboom ook het ontbijt verzorgen. Daarmee kent het restaurant zeer ruime openingstijden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: