Nieuw restaurant in Maastricht

9 oktober 2015 |
Nieuw restaurant in Maastricht<

‘Worldly food. Small town prices’, met die slogan gaat dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, naar eigen zeggen furore
maken in de Limburgse hoofdstad.

Opening in november
Het restaurant opent begin november haar deuren, recht tegenover station Maastricht, als benedenbuur van het in juli geopende Kaboom Hotel. In het nieuwe concept komen de keukens van het verre Oosten en het verre Westen bij elkaar. Een vorm van ‘fushion kitchen’, maar dan anders. Klassiekers uit verschillende keukens zullen met een eigenwijze twist worden gepresenteerd.
Over de naam
De naam dadawan is afgeleid van het Chinese Dadan Wan, wat zoveel betekent als ‘eigenwijze/eigenzinnige kom’. Het grootste deel van de 25 gerechten wordt dan ook geserveerd in allerhande soorten kommen. Een van die is de ‘sizzling wan’ waarin de klant zelf zijn gerecht al bakkend aan tafel mengt. Praktisch alle gerechten zullen op een verrassende wijze worden gepresenteerd. Zo ook een klassieke ‘surf & turf’, waarbij kreeft en steak worden gecombineerd.

Hoofdgerecht rond 10 euro
Een hoofdgerecht kunnen gasten al voor rond de 10 euro bij dadawan bestellen. De menukaart speelt volgens de ondernemers in op de trend van gezond en verantwoord eten, waarbij verse ingrediënten, duurzaamheid en presentatiewijze een belangrijke rol spelen.

Ook take away: dadawan2go
Naast het restaurant wordt er in het pand van de voormalige ‘Friture Royal’ een take away gevestigd: dadawan2go. De vele (trein)reizigers kunnen hier onder andere vers bereide, sushi’s, noodles en curry’s krijgen, aangevuld met een breed scala aan (gezonde) dranken.

Ontbijt voor hotelgasten
Dadawan gaat voor de hotelgasten van Kaboom ook het ontbijt verzorgen. Daarmee kent het restaurant zeer ruime openingstijden.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: