Nieuw restaurant in Maastricht

9 oktober 2015
Nieuw restaurant in Maastricht

‘Worldly food. Small town prices’, met die slogan gaat dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, naar eigen zeggen furore
maken in de Limburgse hoofdstad.

*Opening in november*
Het restaurant opent begin november haar deuren, recht tegenover station Maastricht, als benedenbuur van het in juli geopende "Kaboom Hotel.":http://www.hospitality-management.nl/?q=kaboom&x=zoeken In het nieuwe concept komen de keukens van het verre Oosten en het verre Westen bij elkaar. Een vorm van ‘fushion kitchen’, maar dan anders. Klassiekers uit verschillende keukens zullen met een eigenwijze twist worden gepresenteerd.

*Over de naam*
De naam dadawan is afgeleid van het Chinese Dadan Wan, wat zoveel betekent als ‘eigenwijze/eigenzinnige kom’. Het grootste deel van de 25 gerechten wordt dan ook geserveerd in allerhande soorten kommen. Een van die is de ‘sizzling wan’ waarin de klant zelf zijn gerecht al bakkend aan tafel mengt. Praktisch alle gerechten zullen op een verrassende wijze worden gepresenteerd. Zo ook een klassieke ‘surf & turf’, waarbij kreeft en steak worden gecombineerd.

*Hoofdgerecht rond 10 euro*
Een hoofdgerecht kunnen gasten al voor rond de 10 euro bij dadawan bestellen. De menukaart speelt volgens de ondernemers in op de trend van gezond en verantwoord eten, waarbij verse ingrediënten, duurzaamheid en presentatiewijze een belangrijke rol spelen.

*Ook take away: dadawan2go*
Naast het restaurant wordt er in het pand van de voormalige ‘Friture Royal’ een take away gevestigd: dadawan2go. De vele (trein)reizigers kunnen hier onder andere vers bereide, sushi’s, noodles en curry’s krijgen, aangevuld met een breed scala aan (gezonde) dranken.

*Ontbijt voor hotelgasten*
Dadawan gaat voor de hotelgasten van Kaboom ook het ontbijt verzorgen. Daarmee kent het restaurant zeer ruime openingstijden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws